De baksels van Levine

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » do 31 mei 2018, 17:36

75% manitobabloem en 25% volkorenmeel.

Zal het recept binnenkort uitgewerkt op mijn blog zetten :G.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2188
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » do 31 mei 2018, 23:46

Mooi, Levine. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: De baksels van Levine

Bericht door Rik59 » vr 01 jun 2018, 05:52

Prachtig brood Levine..

Alleen.… ik eet graag brood met kaas..

Als je dan gaat smeren gaat er zoveel boter in die gaten..... :shy:

Ik ga em zeker eens proberen

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » vr 01 jun 2018, 09:21

Rik: dan kan je beter een ander soort brood nemen. Het kenmerk van een ciabatta is juist een luchtig kruim met onregelmatige gaten. En heb je ooit een Italiaan een sneetje ciabatta zien besmeren met boter? :rofl2:
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: De baksels van Levine

Bericht door Rik59 » vr 01 jun 2018, 09:30

Levinebaktbrood schreef:
vr 01 jun 2018, 09:21
Rik: dan kan je beter een ander soort brood nemen. Het kenmerk van een ciabatta is juist een luchtig kruim met onregelmatige gaten. En heb je ooit een Italiaan een sneetje ciabatta zien besmeren met boter? :rofl2:


Owww… gebakken lucht dus... :DB2: :DB2:
Levine... niet zo serieus... ik was je aan het stangen :G :G
En tja... Italianen... rare jongens toch?? Ben soms jaloers op ze.. ze weten zoveel over voedsel en het zit ze in het bloed en genen..

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » wo 01 aug 2018, 01:31

Terwijl half Nederland op vakantie is bak ik lekker door :G. Deze broodjes heb ik in mijn gewone oven thuis gebakken, deeg is gekneed in de Espressions Mixmaster.

AfbeeldingBrood met kurkuma en zaadjes by Levine, on Flickr
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » za 06 okt 2018, 00:35

Ik bak me helemaal suf, maar een heleboel kan ik nog niet laten zien ^)^.

Hieronder enkele foto's van baksels die niet 'geheim' zijn :D,
Het recept van het desembrood met kurkuma en nigellazaad staat op mijn blog.

AfbeeldingDesembrood met tomaat, kaas en spekjes by Levine, on Flickr

AfbeeldingDesembrood met tomaat, kaas en spekjes by Levine, on Flickr

AfbeeldingWitte puntjes by Levine, on Flickr

AfbeeldingWitte bolletjes by Levine, on Flickr

AfbeeldingDesembrood met kurkuma en nigellazaad by Levine, on Flickr

AfbeeldingDesembrood met kurkuma en nigellazaad by Levine, on Flickr
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: De baksels van Levine

Bericht door Rik59 » za 06 okt 2018, 05:17

Fraai brood Levine..
Weet je al ongeveer wanneer je boek gaat uitkomen of is het nog steeds vaag?

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 658
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: De baksels van Levine

Bericht door BakkerGerrit » za 06 okt 2018, 10:29

Mooie broden Levine!
Kurkuma........toch eens proberen......
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » zo 07 okt 2018, 00:53

Rik59 schreef:
za 06 okt 2018, 05:17
Fraai brood Levine..
Weet je al ongeveer wanneer je boek gaat uitkomen of is het nog steeds vaag?
Nee, dat is al heel lang niet meer vaag, dat weet ik al maanden ^)^. Ik zal het even haarfijn uitleggen :D,. Het thema van boek 3 is zoete en hartige broodjes. Geen moeilijk gedoe, voor iedereen maakbaar. September 2019 moet het in de winkels liggen. Ik heb er dit keer ruim de tijd voor gekregen/genomen. Vorige keer kreeg ik zowat een rolberoerte van de stress om het op tijd af te krijgen :o. April 2019 moeten alle teksten en stap voor stap en eindfoto's ingeleverd zijn en dan begint het proces bij de uitgever. November en december vallen vanwege andere bezigheden voor mij af om aan het boek te werken. Dus heb ik nog deze maand (oktober) en dan januari t/m maart om alles af te krijgen. Aangezien ik nogal een twijfelaar ben en ook een perfectionist verander ik nog regelmatig van gedachten en recepten. Niet erin, wel erin, o nee toch maar niet, ja deze wel en die vervalt dan weer. Om gek van te worden :crazy:
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » zo 07 okt 2018, 00:59

Vanmiddag tijdens de workshop desembrood gebakken. Alle deelnemers hadden trouwens prachtige couronnes gemaakt, niet alleen ondergetekende :G.

AfbeeldingCouronne. Desembrood met kurkuma en nigellazaadjes by Levine, on Flickr
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 658
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: De baksels van Levine

Bericht door BakkerGerrit » zo 07 okt 2018, 10:03

Een hele mooie inderdaad Levine!
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
CJ-Petra
Meesterbakker
Berichten: 1246
Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
Locatie: Bommelerwaard

Re: De baksels van Levine

Bericht door CJ-Petra » di 09 okt 2018, 07:52

Prachtig!!
Grtzz Petra

Rofco B20 | Smegg SNL91MFX6 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2188
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » do 18 okt 2018, 12:53

Levinebaktbrood schreef: Vanmiddag tijdens de workshop desembrood gebakken. Alle deelnemers hadden trouwens prachtige couronnes gemaakt, niet alleen ondergetekende :G.
Die heb ik nog nooit gemaakt. Misschien weer een workshopje volgen? ;-) ^)^
Wel mooi overigens.
Veel succes met alle voorbereidingen met je 3de boek. Wij hebben weer iets om naar uit te kijken! YES! :lol:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » za 12 jan 2019, 01:48

Van de week twee experimentjes gedaan. Thuis brood gebakken in mijn nieuwe oven (Bosch HBG8755S1). Ik moest trouwens erg wennen aan deze oven, inmiddels gaat het prima.

1. Ik had thuis geen donker moutmeel en daarvoor in de plaats heb ik een beetje cacao gebruikt. Dat proef je dus niet in het uiteindelijke brood. In het brood gaat normaal gesproken 10 gram donker moutmeel. Ik heb nu 16 gram cacao gebruikt. De sneetjes waren vrij donker van kleur. Helaas geen foto van.
2. In mijn oude oven bakte ik altijd met boven-/onderwarmte. Mijn nieuwe oven heeft een 4D hete lucht stand. Die heb ik al met succes voor zachte broodjes gebruikt maar nog niet voor brood met een knapperige korst. Toch maar eens uitproberen: pizzasteen 1 uur voorverwarmd op 240 C en daarna de broden in 30 minuten gaar gebakken, 1e 10 minuten met stoom. Na 15 minuten temperatuur naar 200 C teruggezet. Korst heerlijk krokant. De 4D hete lucht in deze nieuwe oven bakt uitstekend in tegenstelling tot de hete lucht stand in mijn oude oven. O ja, het zijn desem broden van 440 gram deeg per stuk.

Afbeelding

Ook deze week gebakken (in de Rofco B40 in mijn workshopruimte), deze kruidenbroodjes.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 658
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: De baksels van Levine

Bericht door BakkerGerrit » za 12 jan 2019, 11:54

Goed idee dat “kleuren” met cacao. :2th:
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1834
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: De baksels van Levine

Bericht door brood daar zit wat in » ma 14 jan 2019, 13:28

Fijn dat je nu ook lekker kunt bakken in de oven thuis. Ik heb een Siemens met 3d hete lucht functie, maar nog nooit gebruikt. ;B
Ik gebruik meestal boven-onderwarmte, met extra onderwarmte.
Je kruidenbroodjes zien er ook heerlijk uit!
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » ma 14 jan 2019, 14:17

In mijn vorige oven bakte ik de mooiste broodjes. Ik had eerst spijt dat ik hem weg had gedaan. Begin nu te wennen aan de nieuwe.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2188
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » ma 14 jan 2019, 18:37

Nog niet eerder gehoord van 4D hete lucht. Maar het lukt je toch best om mooie broden te bakken in je nieuwe oven. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
KeesR
Deegkneder
Berichten: 148
Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41

Re: De baksels van Levine

Bericht door KeesR » vr 18 jan 2019, 19:44

Mag ik even, t is laat ik weet t, nog even terug komen op je oliebollen? Mijn moeder maakte ze vroeger altijd met oud en nieuw. Ik herinner me dat ze altijd wat donkere en harde korst hadden. Heel anders dan ze bij de bakker zijn maar ook anders dan ze bij jou er uitzien. Het enige wat ik kan bedenken dat ze geen olie maar vet gebruikte. Ik denk geen echt Ossenwit maar wel van die harde blokken.
Zou dat het kunnen zijn? Of iets anders?

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » vr 18 jan 2019, 21:53

Harde en donkere korst doet me denken aan te lang bakken of op een te hoge temperatuur.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: De baksels van Levine

Bericht door Rik59 » vr 18 jan 2019, 22:15

Levinebaktbrood schreef:
vr 18 jan 2019, 21:53
Harde en donkere korst doet me denken aan te lang bakken of op een te hoge temperatuur.
Ben het eens met Levine..

Bakte hier met oudjaar ook met zonnebloemolie in de frituur op 170 graden en kookwekker
6 bollen tegelijk... 3 minuten op ene kant en 3 minuten op andere kant
Grote bollen van zeker 60 gram

Met een pannetje op het vuur was altijd behelpen (je temperatuur nooit zo mooi constant.)
Bier en reuzel hadden ook invloed..
Kwaliteit van toen is ook niet de kwaliteit van nu (oa. bloemsoorten zijn veel beter geworden etc.) en kennis van nu ofschoon ik met een recept van Wannée uit 1910 (huishoudschool Amsterdam) werk..

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegkneder
Berichten: 173
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: De baksels van Levine

Bericht door Bakker Henk » za 19 jan 2019, 02:02

Denk er wel aan!
Hoe donkerder, des te meer acylamide er is gevormd. En dit is kankerverwekkend.
Acrylamide ontstaat bij temperaturen boven 120 °C. Lastig bij het bakken en frituren!

Rik59
Warme bakker
Berichten: 744
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: De baksels van Levine

Bericht door Rik59 » za 19 jan 2019, 06:39

Bakker Henk schreef:
za 19 jan 2019, 02:02
Denk er wel aan!
Hoe donkerder, des te meer acylamide er is gevormd. En dit is kankerverwekkend.
Acrylamide ontstaat bij temperaturen boven 120 °C. Lastig bij het bakken en frituren!
Dan kunnen we het forum hier wel opdoeken.. want ook met bakken van brood ontstaat het..
Dus dames / heren geen brood meer.... :shy: :shy:

Maar ook met koffie en dan had ik dus allang alle soorten van kanker gehad moeten hebben want ik kan me niet herinneren dat ik een dag geen +/- 3 liter koffie gedronken heb... en dat al zeker een jaar of 35 / 40... oei , oei... :Z: :Z:

Gebruikersavatar
KeesR
Deegkneder
Berichten: 148
Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41

Re: De baksels van Levine

Bericht door KeesR » za 19 jan 2019, 14:10

Levinebaktbrood schreef:
vr 18 jan 2019, 21:53
Harde en donkere korst doet me denken aan te lang bakken of op een te hoge temperatuur.
Mijn moeder bakte in een oranje emaille pan op elektrische plaat. Er was idd geen controle over de temperatuur.

Plaats reactie