Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61087
LICHTBRUIN TARWE

Afbeelding
25% molenvolkoren, 75% T55, 69% hydratatie
Met 10% volle yoghurt. Afgekwast met kraanwater.

(We zijn nog niet weg....)
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61341
LICHTBRUIN MAANZAADBROOD

Afbeelding
Afbeelding

25% molenvolkoren, 75% T55 67% hydratatie
Maanzaad ter decoratie

Ja, weer terug van vakantie!
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 22 sep 2018, 07:59, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61342
Zie je wel.. ik dacht 't al... en gelijk laat ie de stofzuiger overuren maken... :D, :D,
Tis maar goed dat Rutte de dividendtax afschaft want een maand op vakantie dat is ehhhh… :oops: :oops:

Fraai broodje Gerrit..
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61361
LICHTBRUIN TARWEBROOD MET YOGHURT

Afbeelding
Afbeelding
25% molenvolkoren, 75% T55, 68% hydratatie
10% van het vocht volle yoghurt. Afgekwast met H2O.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61417
HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
50% molenvolkoren tarwe, 50% T55, 67% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg. Roggemeel als decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 25 sep 2018, 16:41, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door oudbakken
#61420
beste gerrit, ik zie geen afbeelding van je
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61421
oudbakken schreef:
di 25 sep 2018, 00:43
beste gerrit, ik zie geen afbeelding van je


Ik zie hem wel hoor.. zoals gewoonlijk..
Zie je de info eronder Ewoud.. dat zijn de ingrediënten in bakkerstaal (de bakkersformule)

Ben ik niet zo gewend van jou Gerrit, een bol bedoel ik.. meestal zijn het van die dingen met een strippenkaart..
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61422
De reden dat ik de laatste tijd wat meer busbrood bak is omdat ik twee busbroden tegelijk kan bakken en twee boule’s niet. Vandaar...... :D
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61423
oudbakken schreef:
di 25 sep 2018, 00:43
beste gerrit, ik zie geen afbeelding van je
Zie je de eerdere foto’s wel? Ik heb niets anders daan anders gedaan.....
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61424
BakkerGerrit schreef:
di 25 sep 2018, 11:47
De reden dat ik de laatste tijd wat meer busbrood bak is omdat ik twee busbroden tegelijk kan bakken en twee boule’s niet. Vandaar...... :D


Bak jij in een magnetronnetje dan? :D, :D,
Ik zal maar niets zeggen dan.. ik gooi 6 broden in mijn oven..
Nee, geen Rofco o.i.d. gewoon een conventionele oven met B&O
Vraagt wel aanpassing.. temperatuur moet 10 graden hoger... om 15/20 minuten platen wisselen (positie in de oven) en bakje water past niet meer.. dus plantenspuit..(als ik haast heb brandslang :shock: :shock: )

Zo BTW geen Rofco willen hebben.. omdat ik het prijzig vind qua aanschaf en gebruik..
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#61425
BakkerGerrit schreef:
di 25 sep 2018, 11:47
De reden dat ik de laatste tijd wat meer busbrood bak is omdat ik twee busbroden tegelijk kan bakken en twee boule’s niet. Vandaar...... :D
2 batards bakken dan, die passen wel naast elkaar in een gewone maat oven :-). Passen ook beter in de vriezer dan boules ^)^
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61491
TARWEBATARD MET SESAM

Afbeelding
Afbeelding
60% T55, 40% molenvolkoren, 68% hydratatie
Sesamolie als vetstof, zwarte sesam als decoratie

(Een beetje platter dan bedoeld, even niet de rijs in de gaten gehouden...)
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61531
ZACHTE WITTE BOLLETJES

Afbeelding
Afbeelding
100% T55, 69% hydratatie wv 10% ei
Afgelakt met boter

(Het is weekend of het is weekend....😉)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 29 sep 2018, 10:57, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Bakker Henk
#61532
Je hebt in het deeg van de zachte bolletjes toch ook wel boter en/of melk zeker? Of gebruik je alleen eidooier?
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61536
Bakker Henk schreef:
vr 28 sep 2018, 23:42
Je hebt in het deeg van de zachte bolletjes toch ook wel boter en/of melk zeker? Of gebruik je alleen eidooier?
Natuurlijk! Het is een deeg met 59% halfvolle melk, 10% ei en 5% boter. Ook zit er 1,5% droge gist in en 1,8% zout.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61566
LICHT VIERGRANENBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
5% volkoren Spelt, 5% volkoren Gerst, 5% Sojameel, 10% volkoren Tarwe, 75% Tarwe T55, 67% hydratatie.
7% lijnzaad door het deeg, voornoemd meelmengsel ter decoratie.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61610
LICHTBRUINE TARWESWIRL MET MAANZAAD, SESAMZAAD EN LIJNZAAD

Afbeelding
25% volkorentarwe van de molensteen, 5% sojameel, 70% franse tarwe T55, 68% hydratatie.
7% lijnzaad door het deeg, sesamzaad en maanzaad ter decoratie.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61611
Je hebt een dikke gedraaid Gerrit :B: Erg fraai..
Ik heb zoiets al een paar keer in kaasvorm gedaan... met Gruyère en gedroogde tomaatjes...
Voor de schoonheid van jou bakgenot maar even op mijn bakplek gezet..
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61631
BakkerGerrit schreef:
di 02 okt 2018, 11:39
LICHTBRUINE TARWESWIRL MET MAANZAAD, SESAMZAAD EN LIJNZAAD

Afbeelding
25% volkorentarwe van de molensteen, 5% sojameel, 70% franse tarwe T55, 68% hydratatie.
7% lijnzaad door het deeg, sesamzaad en maanzaad ter decoratie.
Afbeelding
Deze foto hoorde er nog bij
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61633
Snap het niet hè... zo'n mooi brood altijd.. en dan maakt ie het open. niks dan gaten!! :2th:
Gebruikersavatar
Door Demian
#61639
Ziet er mooi en smakelijk uit Gerrit. Je recept heb ik genoteerd.

Ik neem mij vaker voor om foto’s te maken. Echter, soms is het fototoestel onvindbaar of vind ik het lamplicht op dat moment té lelijk en als ik een foto maak, wil ik ook een foto van de sneetjes, maar dat vergeet ik dan weer of het brood is al opgegeten.
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61652
TARWE-SPELTBOULE MET POMPOENPITTEN
Afbeelding
Afbeelding
20% volkoren tarwe van de molensteen, 10% volkorenspelt, 70% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
10% geroosterde pompoenpitten door het deeg, pompoenpitten ter decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61673
Help.......mn foto’s zijn weg..........

Waarschijnlijk een probleem bij Tinypic.....(m’n fotoserver)

De site is inderdaad al de hele dag down. Hopelijk wordt dit snel hersteld......

:crazy: :crazy: :crazy: ZE ZIJN ER WEER :crazy: :crazy: :crazy:
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 06 okt 2018, 07:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61677
De site heeft een DNS probleem...

Melding: INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND = duid op DNS ptoblemen
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61683
Wauw Gerrit dat hebbie echt snel gedaan hoor..
Al die broodjes opnieuw bakken.. fottokes.. plaatsen..

En bovenal alle diepvriezen vol.. hele straat in rep en roer.. blij met brood en hun diepvriezen ook beschikbaar gesteld..
Straks komt de krant?? Wel FF zorgen dat je er dan netjes uitziet hè voor de foto... :2th: :2th:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61685
LICHT TARWEBROODJE MET YOGHURT

Afbeelding
15% volkoren molensteentarwe, 85% T55, 67% hydratatie wv 10% volle yoghurt.
Afgekwast met eau potable.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61711
MEERGRANENSCHIJF

Afbeelding
Afbeelding
De bedoeling was een meergranenboule........Met tarwe, gerst, spelt en soja....
Door het roggemeel erop lijkt het nog wat maar zo plat heb ik ze nog nooit gehad

Het deeg had er deze keer geen zin in. Maar meergranenpaneermeel is ook lekker...... ;B
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#61713
Teveel gerst, spelt en soja gebruikt in het deeg?
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61714
Levinebaktbrood schreef:
ma 08 okt 2018, 11:23
Teveel gerst, spelt en soja gebruikt in het deeg?
Inderdaad Levine, een overdosis van alledrie maar ik vermoed dat de soja de genadeklap heeft gegeven.
Ik ga het opnieuw doen maar nu rustig de hoeveelheden een voor een opbouwen.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61715
MEERGRANENBOULE

Afbeelding
Afbeelding
20% Volkorentarwe vd molensteen, 5% Volkoren gerst, 5% volkoren spelt, 70% tarwe T55, 68% hydratatie
Roggemeel ter decoratie.

Rustig de hoeveelheden gerst, spelt en soja opbouwen, veilig beginnen :D
(In deze zit nog geen sojameel)
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61768
MELKWITBROOD

Afbeelding
Afbeelding
10% volkoren molentarwe, 90% T55,67% hydratatie
100% halfvolle melk, afgekwast met leidingwater.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61771
WEEKENDBOLLETJES en WITTE TARWEBATARD

Afbeelding
Afbeelding
100% Tarwe T55, 68% hydratatie (100% halfvolle melk)
Bolletjes afgelakt met boter, Batard afgekwast met eau potable.
Rougedebordeaux liked this
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61772
Gerrit wat ben je weer druk!! of verveel je je?? Dan moet je een hengel kopen net als Cor..
Wat... je houd niet van vissen... dan zet je de hengel in de hoek en ga je er naar kijken.. zeer rustgevend!!

Alles nog steeds met de hand??
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61810
MEERGRANENBOULE v2

Afbeelding
Afbeelding
20% tarwe molenvolkoren, 5% volkoren gerst, 5% volkoren spelt, 3% sojameel, 67% tarwebloem T55, 68% hydratatie
Gedecoreerd met roggemeel
Deze keer v1 + 3% sojameel.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 16 okt 2018, 08:57, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61812
Gerrit nou niet overdrijven hè... ik zie geen pitjes.. enne je weet toch dat je 's avonds na tienen geen herrie meer mag maken!!
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61848
LICHTBRUIN TARWE MET SOJA EN LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
25% volkoren tarwe van de molen, 5% Sojameel, 79% franse tarwe T55, 68% hydratatie.
7,5% lijnzaad door het deeg, afgekwast met H2O.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61861
MEERGRANENBOULE V3

Afbeelding
Afbeelding
20% tarwe volkoren van de molensteen, 10% Volkorenspelt, 5% Volkorengerst, 3% sojabloem, 62% T55, 67% hydratatie
Gedecoreerd met volkoren roggemeel.

Deze keer V2 + 5% volkorenspelt
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 19 okt 2018, 15:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61862
Jaja die Gerrit toch... eerst 2 keer een foto van dezelfde bol en er dan 105 % meel, bloem en andere droog spul instoppen.

Gerrit.…. de bakkersformule....!! :D, :D,
Klopt hoor.. V2 = 100% + 5% volkorenspelt
Laatst gewijzigd door Rik59 op vr 19 okt 2018, 16:36, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#61863
BakkerGerrit schreef:LICHTBRUIN TARWE MET SOJA EN LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
25% volkoren tarwe van de molen, 5% Sojameel, 79% franse tarwe T55, 68% hydratatie.
7,5% lijnzaad door het deeg, afgekwast met H2O.
Het valt mij op dat je meer dan 100 procent meel gebruikt. Een vergissing of snap ik het verkeerd?
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61864
Koos de bakker schreef:
vr 19 okt 2018, 13:56
BakkerGerrit schreef:LICHTBRUIN TARWE MET SOJA EN LIJNZAAD

25% volkoren tarwe van de molen, 5% Sojameel, 79% franse tarwe T55, 68% hydratatie.
7,5% lijnzaad door het deeg, afgekwast met H2O.
Het valt mij op dat je meer dan 100 procent meel gebruikt. Een vergissing of snap ik het verkeerd?
Tiepvaud! Moet natuurlijk 70% zijn.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61882
LICHTBRUIN ZADEN EN PITTEN TARWEBOULE


Afbeelding
Afbeelding
15% Volkoren tarwe van de molensteen, 85% tarwe T55, 67% hydratatie.
Honing en zonnebloemolie, 10% sesamzaad(wit en zwart), zonnebloempitten, pompoenpitten door het deeg.
Witte sesam, zonnebloempitten en pompoenpitten ter decoratie
Rougedebordeaux, Rik59 liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61899
HOKAIDO POMPOENBROOD

Afbeelding
Afbeelding

Ben ook blij met de kleur...
Afbeelding
25% volkoren tarwe van de molensteen, 75% Frans T55, 66% hydratatie.
Vocht van ¼ gekookte en gezeefde pompoen bij het water voor de kleur.
¼ Hokaidopompoen in kleine blokjes (gekookt)door het deeg, vlak voor het opbollen in het deeg gevouwen.
(Broodje obv een deeg van 250g meel)
Anna liked this
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#61912
Mooi broodje hoor, vooral de kleur. Doet het trouwens ook heel goed in zachte bolletjes...

Wil
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61917
MEERGRANEBOULE V4

Afbeelding
Afbeelding
20% tarwe volkoren van de molensteen, 5% Volkorenspelt, 10% Volkorengerst, 3% sojabloem, 62% T55, 67% hydratatie
Gedecoreerd met volkoren roggemeel.

Deze keer V2 + 5% volkorengerst

Voor de duidelijkheid: de hoeveelheid andere granen dan de tarwe T55 komen in mindering van de T55. Dus meer spelt = minder T55.
Rik59 liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61947
LICHTBRUIN TIJGERBATARD

Afbeelding
20% volkoren tarwe vd molensteen, 80% T55, 67% hydratatie

Hij heeft een beetje een platvoet ivm het te laat aanbrengen van de tijgerpap
Rougedebordeaux liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61956
ZACHTE WITTE MELKBOLLETJES MET SESAMZAAD EN MAANZAAD

Afbeelding
100% tarwebloem T55, 67% hydratatie

Weekend! Kan de luchbox voor de zoon weer gevuld worden......
Rougedebordeaux liked this
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Ik begrijp uit de verhalen dat je minder gist moet[…]

Daar heb ik een tijd gelden een proefje mee gedaan[…]

Suiker vervangen

Dit is de link https://www.xandrabaktbrood.nl/pa[…]

De 'T' aanduidingen van onze Franse vrienden i[…]