Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60827
Gerrit...

Wij lussen se chraag me slachroom….

Ik ben toch blij dat ie die plaat op dat deeg uitgeprobeerd heeft want stel je voor... zo'n patroon op je blote billekes...


Dat zit nie lekker... :D, :D,
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60835
LICHTBRUIN TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
20% Frans volkoren T150, 80% Franse bloem T55, 66% hydratatie

(In het kader van “ook een keer ‘gewoon’ brood”)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 13 jul 2018, 10:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60836
BIERBOSTELBROOD


Afbeelding

Afbeelding
15% Zeeuws volkoren tarwe, 25% bierbostel 67,5% Franse tarwebloem T55, 55% hydratatie.
De bierbostel is 50% tarwe en 50% gerst (pils, palei en cara50). Ik heb de bostel heel gebruikt (dus niet gemalen of gehakt)
Ben benieuwd naar de smaak....(de zoon ook, als leverancier van de bostel.......)
Het brood is lekker mals, zacht van structuur en erg smaakvol. Een geslaagd brood!
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op do 12 jul 2018, 22:21, 4 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60838
Aardig project Gerrit... zeer robuust..

Je moet de volgende keer alleen wat meer factor 50 geven...
Maar wat zeg ik ook... 2 keer hetzelfde brood van Gerrit... onmogelijk!!

Gerrit.. nog een paginatje of 6 dan gaan ze je denk ik voordragen voor meesterbakker..
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60857
ZACHTE WITTE BOLLETJES

Afbeelding
Afbeelding
Deze keer gemaakt van:
90% Duitse tarwe type 550 10% zeeuwse volkorentarwe 66% hydratatie (Melk, yoghurt, ei)
boter en basterdsuiker
Afgelakt met boter
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60864
TARWE-SPELTBOULE

Afbeelding
15% volkorenspelt 20% zeeuws volkoren 65% duits tarwe 550 65% hydratatie
Maisolie en bruine suiker
Gebruikersavatar
Door Bioloogje
#60868

[/quote]

Die oliebollen hoef ik nIet te oefenen.. :D Ik heb een kniepertjesplaat gekocht (was ik jaren naar op zoek). Dus recept en plaat moet je toch uitproberen.....[/quote]
Leuk hoor. Overigens worden ze bij ons ook tijdens de kermis verkocht. En het is altijd wel ergens kermisAfbeelding
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60881
BRUIN TARWE SESAMBOULE

Afbeelding
Afbeelding
30% Zeeuws volkoren (molensteen gemalen), 70% Duits tarwe type 550, 64% hydratatie
Honing en sesamolie/boter
Deze keer handgekneed (de machine is stuk 😢)
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60897
GERSTE-TARWEBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding
33% Volkoren Gerstemeel, 67% Duitse tarwe 550, 65% hydratatie
10% lijnzaad door het deeg, honing en maisolie.
Gerstevlokken ter decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60908
[bTARWE MELKWIT ZADEN EN PITTENBATARD[/b]

Afbeelding
Afbeelding
10% zeeuws tarwe molenvolkoren, 90% Duits tarwe 550 65% hydratatie
Geroosterde zaden en pitten door het deeg (zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad en lijnzaad)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op zo 22 jul 2018, 09:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60909
Gerrit groeien ze al?? De spierballen bedoel ik...
Hij hoeft vast niet naar de sportschool.. beetje kneden...
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60910
Voor mijn gevoel wel, maar met spierballen kweken is het net als met broodbakken: hoe meer geduld, hoe beter het resultaat. Voorlopig doe ik het maar hiermee:
Afbeelding
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60911
Wauw Gerrit...
Wat een mooie kneedmachine zeg....
'K wist nie dat die ook bestonden :G :G


Ik wed dat ie stiekum no knead maakt
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60931
LICHTBRUIN TARW MAANZAADBROODJE

Afbeelding
Afbeelding
20% Zeeuws molenvolkoren, 80% Duits tarwebloem 550, 66% hydratatie
Honing en boter.
Gebruikersavatar
Door Bioloogje
#60938
CarlaB schreef:Alweer zo’n beeldschoon broodje Afbeeldingas always Afbeelding
Sluit ik me 100 % bij aan! En dat in deze hitte, petje af!
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#60949
Deze stokken wil ik ook gaan proberen. Waar kan ik het recept van Levine vinden?
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#60952
Mannen dank! De houtoven gaat dit weekeinde weer warm gestookt worden voor de stokken.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60955
ZACHTE WITTE MELKBOLLETJES

Afbeelding
Afbeelding
100% Frans T55, 66% hydratatie
100% melk, afgelakt met boter

(Hoezo te warm om te bakken......In de oven is het warm! :D,
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60958
LICHTBRUIN SESAMSWIRL

Afbeelding
Afbeelding
25% Zeeuws volkorentarwe, 75% Frans T55, 66% hydratatie
Gedecoreerd met witte en zwarte sesamzaadjes
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60967
HALFVOLKOREN TARWEBROOD

Afbeelding
50% Zeeuws volkoren, 50% Frans T55, 69% hydratatie
Zonnebloemolie en honing. Afgekwast met water.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60972
Ik zeg niets over vakantie........l

TARWESPELTBOULE MET LIJNZAAD
Afbeelding
Afbeelding
25% volkoren speltmeel, 75% T55, 65% hydratatie
Olijfolie en 5% lijnzaad door het deeg. Bestoven met speltmeel
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#60974
:2th: :2th: Gerrit
Gebruikersavatar
Door Br00dd00s
#60975
Mooie broden, Gerrit. Jullie zijn echte diehards om met dit weer te bakken. Ik heb het in ieder geval voorlopig opgegeven. Het is zonder de oven of het fornuis te gebruiken al ruim 29 graden in onze woning. Gelukkig kunnen wij op ons werk lunchen. Onze werkgever - mijn vriend en ik werken bij hetzelfde bedrijf - bestelt altijd brood bij een goede Berlijnse biobakker, dus de kwaliteit is ok. Al moet ik wel zeggen dat ik mijn eigen eigen brood lekkerder is.

Von meinem Handy gesendet

Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60999
HALFVOLKOREN TARWE-GERSTEBOULE

Afbeelding
Afbeelding
25% volkoren gerstemeel, 25% Zeeuws volkoren, 50% T55, 69% hydratatie
Zonnebloemolie, 5% geroosterde en gehakte gerstevlokken door het deeg
Gerstevlokken ter decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61028
WIT SESAMBROOD

Afbeelding
20% Tarwe molenvolkoren, 80% T55, 70% hydratatie
60% melk/water, 10% vole yoghurt, sesamolie
Witte en zwarte sesamzaadjes ter decoratie
Gebruikersavatar
Door Nora
#61029
Wauw... zit met water in mijn mond naar al die prachtige lekkere broden te kijken :G
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#61031
Vraagje, hoe plak jij de decoratie zaadjes op het brooddeeg? Gebruik je nog een plakmiddel (olie) of strooi je ze zo op het deeg? Bij mij blijven ze nooit echt goed zitten.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61033
Ik maak het deeg na het vormen nat met een kwastje water en rol het deeg door de zaadjes. Ik gebruik hiervoor zo’n siliconen kwast.
Afbeelding
De enige zaadjes die zo niet blijven plakken zijn lijnzaadjes. Die gebruik ik niet meer als decoratie. Alle andere zaden gaan prima zo.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61048
Genoeg geoefend... nou een echte Winston...

OK je mag FF goegelen...
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61050
Hmmm…. nou heeft ie ook al in de knoop gelegen...
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61061
LICHTBRUIN VLECHTBROOD 2

Afbeelding
Afbeelding
25% Molenvolkoren, 75% T55, 69% hydratatie

Vlechtwerk zoals bedoeld, maar een procentje teveel vocht......
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61067
LICHTBRUIN VLECHTBROOD 3

Afbeelding
Afbeelding
25% molenvolkorentarwe, 75% T55, 67% hydratatie
Afgekwast met water
Dit was de bedoeling.(3x is sxheeprecht)
(Ben er niet kapot van....)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 15 aug 2018, 09:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61068
Probeer em nu maar eens uit de knoop te halen..
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61075
VOOR DE ACHTERBLIJVER

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Op verzoek van de achterblijver een voorraadje brood de diepvries in.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 17 aug 2018, 10:44, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61076
Achterblijver?? Ga je alweer op vakantie??….
Karig maaltje... geen krentenbollen of een lekker gevuld brood met cranberries en noten...??
Achterblijvers moet je verwennen... ze zorgen voor de plantjes...
Bijna water en brood...
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#61078
Zo wil ik ook wel achterblijven. Geniet ervan......
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Bedankt voor jullie reactie's. Eens kijken waar ik[…]

Ik zou het graag downloaden maar dan krijg ik een […]

Interessant want ik pik nog altijd de plantenspui[…]

In het volkorenmeel dat ik koop ontbreekt de […]