Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#54982
Prachtig bakwerk Melinda :2th:
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#54991
Ik ben weer trots op je Melinda :2th: :2th:
Ziet er allemaal weer erg lekker uit.
Gebruikersavatar
Door Melinda
#55709
De vorige week het recept van Brood met zaadjes uit boek 2 van Levine geprobeerd. Dat viel een beetje tegen. Compact brood, smaak was wel goed, maar niet zo lekker luchtig. Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan had. Misschien was mijn donkere moutmeel toch echt heel erg over datum, misschien iets te weinig aandacht, ook had ik geen zwart sesamzaad. ;S
Vandaag een tweede poging, nu zonder moutmeel en echte zwarte sesamzaadjes, want dat vond ik zo leuk. Nu wat extra liefde en aandacht. En ziedaar, een brood (eigenlijk 2) naar mijn hart. Ik ben weer tevreden. :G
AfbeeldingBrood met zaadjes uit "Meer brood uit eigen oven" van Levine van Doorne by M.J. Noorman, on Flickr

Ja, en toen Levine de vorige week zo een leuke bloem van breekbroodjes met semolina plaatste kon ik de verleiding niet weerstaan om die ook te proberen. Een heerlijk deeg om mee te werken, zo lekker zacht. En de smaak was fantastisch. Heerlijk met kruidenboter of zalmsalade of bij de soep. :kwijl:
AfbeeldingWitte broodjes met semolina Recept "Uit de keuken van Levine" by M.J. Noorman, on Flickr
Gebruikersavatar
Door TigerManZ
#55710
Mooi Melinda :2th:
Fijn van genieten!
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#55712
Prachtig Melinda!! Deeg met semolina is idd lekker zacht en erg lekker van smaak.
Mooi busbrood ook, daar ben ik jaloers op...
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#55713
Prachtig gebakken hoor Melinda. :2th:
Gebruikersavatar
Door Bioloogje
#55719
Wat een mooie broden. Dat zaadjesbrood wil bij mij tot nog toe ook niet zo goed lukken. Maar je voorbeeld laat zien dat ik dus gewoon moet doorzetten.


Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#55723
Liefde en aandacht, dat is toch altijd goed als je aan het bakken bent :D Mooie broden!

Wil
Gebruikersavatar
Door Melinda
#56901
Yeah, gelukt!! :G
Eindelijk Zeeuwse bolussen naar mijn zin.
Ik zal niet beweren dat ze gezond zijn, maar o, o, wat lekker. Ik heb er gelijk 2 "weggemaakt" :rofl2: :kwijl: :kwijl:
AfbeeldingZeeuwse bolussen by M.J. Noorman, on Flickr
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#56906
Nou ja, dat zal zeker niet goed voor de tanden zijn :rofl2: om het over de rest maar niet te hebben.
Maar ze zien er prachtig uit hoor. Sowieso een wonder dat je nog tijd had om er foto's van te maken voordat ze zo spontaan kwijtraakten....

Groetjes,
Wil
Melinda liked this
Gebruikersavatar
Door Anna
#56972
Oeh, dat ziet er echt goed uit! :kwijl: Ik heb van de week nog een echte Zeeuwse bolus op, te lekker gewoon. Nooit over nagedacht om ze zelf te maken.. Hoe gaat jouw succesrecept? :G
Melinda liked this
Gebruikersavatar
Door Melinda
#56976
Hoi Anna, ik heb een beetje een combinatie gemaakt van het recept van Rutger bakt en het recept van Robèrt uit een van zijn boeken. Daarbij een beetje gekeken naar een oud familierecept.
Eigenlijk is dat van Rutger best goed.
Zie: https://www.rutgerbakt.nl/rutger-bakt-w ... -bolussen/
En ik heb het instructiefilmpje van Robèrt goed bekeken. https://www.youtube.com/watch?v=QW2ZttMosm8
:G
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#57027
Lekker je Zeeuwse Bolussen Melinda, ze zien er erg goed uit. :2th:
Melinda liked this
Gebruikersavatar
Door Melinda
#58053
Stom stom stom! Heel erg stom. Dan heb ik het over mezelf. :shock:
Lekker bezig deeg kneden voor 6 busbroden. Deeg even bijschrapen, vingers klem. Au, au, au! :crazy:
Bezoek aan huisarts, hechtpleister en gekneusde vingers.
Wat nu. Deeg weggooien? Zegt de dokter tegen mijn man “dan bakt u toch de broden?” Benieuwd wat het wordt.
Wel een les. Nooit met je handen in een draaiende kneder. Ik voel mij een oer-oen. :oops:
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#58054
Ai! Ik ben blij dat het bij wat kneuzingen gebleven is, al had het nog beter geweest als je je niet bezeerd had.
Die hekjes zitten niet voor niks om zo'n kneder.... het kan echt heel gevaarlijk zijn.

Nou, en die man van jou kan heus wel brood bakken na al die cursussen. Alhoewel ik graag dat filmpje met die zaag nog eens van stal gehaald had...

Beterschap!

Wil
Melinda liked this
Gebruikersavatar
Door Melinda
#58055
AfbeeldingIMG_0743(1)@0,5x by M.J. Noorman, on Flickr

Het is toch nog goed gekomen. Hulde aan manlief en assistente. 👍 Al viel het niet mee om het uit handen te geven... 😉
lekkermelig schreef:Nou, en die man van jou kan heus wel brood bakken na al die cursussen. Alhoewel ik graag dat filmpje met die zaag nog eens van stal gehaald had...
Wil, om jou te plezieren hier de link. :G https://youtu.be/D6R_OGhSoj0
Blijft leuk. :rofl2:
jasmon, Molenbroodje liked this
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#58056
:2th: :2th:
Ik krijg gewoon alweer de slappe lach als ik dat doodserieuze commentaar van jullie hoor :rofl2:
Melinda liked this
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#58057
Zonder na te denken in je enthousiasme ‘even’ in die mengbak met je vingers. Zo herkenbaar Melinda Maar ze zitten er nog aan begrijp ik
Melinda liked this
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#58059
Gelukkig dat het bij wat kneuzingen gebleven is Melinda. Je zult het de volgende keer wel laten om je hand(en) in een draaiende machine te steken. ;B
Denk ook nog maar eens aan het bekende gezegde van de ezel en de steen. :G
Melinda liked this
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#58060
Beterschap Melinda!

En o dat filmpje, leuk om het weer eens te zien. Ik blijf erom lachen :rofl2:. Geweldig!

Toch maar weer dat hekwerk op je kneder monteren? Zat er niet voor niets op hè,
Melinda liked this
Gebruikersavatar
Door Melinda
#58062
Dank jullie wel voor jullie lieve reacties. :G
Levinebaktbrood schreef:Toch maar weer dat hekwerk op je kneder monteren? Zat er niet voor niets op hè,
Levine, hekwerk zit erop, alleen functioneert het niet meer zo als in het begin.
Als ik de klep opendoe, blijft de kneder draaien. Dat is niet de bedoeling, natuurlijk. En als ik de klep weer dicht doe, stopt de kneder. Omgekeerde wereld.
Maar ja, om Micha nou daarvoor uit België te laten komen.
Heb gedacht dat het misschien een idee is om Jan Snippenberg "in te schakelen". Die zal het vast kunnen oplossen, ook al is het een Rofco kneder.

Het was trouwens wel komisch om Daan bezig te zien. Gelukkig maakt deeg geen geluid als je er hardhandig mee omgaat. :rofl: . Mijn handen jeukten.... Maar hij heeft met assistentie van de assistente goed werk gedaan.
De sesamzaadjes op de bovenkant hebben wij maar achterwege gelaten.
Never a dull moment. :rofl2:

AfbeeldingIMG_0739(1) by M.J. Noorman, on Flickr AfbeeldingIMG_0742(2) by M.J. Noorman, on Flickr
CJ-Petra liked this
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#58145
Geweldig Melinda die foto's van Daan en jullie assistente!! Ze hebben prachtige broden gebakken, dikke pluim! :2th: :2th:
Hoe is het inmiddels met jou vingers? Nog erg veel last van, lijkt me erg pijnlijk zo tussen die kneder :shock:
Sterkte er mee!
Gebruikersavatar
Door Melinda
#58149
Ha Marja, met de broden is het goed gekomen, gelukkig. Zag de bui al hangen dat ik 5 kg deeg moest weggooien. En de smaak is nog goed ook. Goed team hè. ;)
Die vingers, tja, dat valt wat tegen. Heb er nog steeds last van. Ik had gehoopt dat het met een paar dagen weer helemaal over was. Maar blijkbaar waren ze toch behoorlijk gekneusd. :Z: Nog even geduld dus. Komt vast goed. :G
Gebruikersavatar
Door Melinda
#59895
't Is lang geleden dat ik wat heb laten zien. Nu is het niet zo spectaculair. 6 Bijna-volkoren-met-sesam-en-lijnzaad-broden, afgeleid van het recept van Levine.
Ik heb ze al vaker gebakken, sterker nog, dit zijn onze basisbroden. Heb ze al eens eerder laten zien.
Maar wat voor mij bijzonder is, ik heb ze voor het eerst in mijn nieuwe bakruimte gebakken.
Na jaren in een kleine keuken, met de Rofco oven en kneder mobiel in de hal, heb ik nu een mooie ruimte met 2 prachtige RVS werktafels. En langzaam ben ik deze ruimte aan het inrichten.
Met een zeer bewogen jaar achter mij hoop ik binnenkort meer tijd te hebben om lekker aan het bakken te gaan, want dat blijft toch erg leuk. En dan ook eens andere recepten uitproberen. Heb er zin in. :G
AfbeeldingIMG_1167(2) by M.J. Noorman, on Flickr
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#59896
Echt super gaaf!! Wat gun ik jou heel veel heerlijke uurtjes in je mooie bakruimte met heerlijke broodjes/broden als beloning! :2th:
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#59898
He Melinda,

Leuk zo'n bakruimte! Dat wil ik nou ook hahaha. Moet ik wel weer wat serieuzer gaan bakken.
Mooie broden hoor, maar vooral leuk! Ik heb wel zo'n vermoeden wat voor ruimte dit eerst was?


Wil
Gebruikersavatar
Door Melinda
#59900
Ha Wil, ik heb zo'n vermoeden, dat jouw vermoeden klopt. :lol:
Gebruikersavatar
Door Anna
#59906
O wat heerlijk dat je nu zoveel ruimte hebt Melinda! Dat soort kastjes en lage lades komen me ook iets te bekend voor ;)
Melinda liked this
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#59912
Hoezo niet zo spectaculair Melinda? Het ziet er weer prachtig uit hoor. :2th:
En ook nog veel plezier toegewenst met je nieuwe bakhoek.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59915
Zeker fraai Melinda!!

Toch eens aan gaan denken om ook een bakkerij in m'n wietplantage te zetten...
En dan workshops.. "bakken en snuiven met Jopie" :G :G
Gebruikersavatar
Door CJ-Petra
#59923
Wat heerlijk om zo’n mooie werkruimte te krijgen. Veel bakplezier!
En de broden zien er ook toppie uit!
Gebruikersavatar
Door Melinda
#60143
AfbeeldingPuddingbroodjes by M.J. Noorman, on Flickr

Eindelijk toegekomen aan de puddingbroodjes. Die stonden al zo lang op mijn "te-bakken-lijst".
Combi van Robèrt en Hiljo Hillebrand, want ik kon niet kiezen. Eerlijk is eerlijk, ze zijn voor verbetering vatbaar.
De pudding was iets te dun en ik had er best een pietsie meer suiker in gewild.
En ik denk dat ik ze de volgende keer ietsje groter maak. Deze verdwijnen zomaar in een holle kies. ;)
Maar voor een eerste keer ben ik toch wel tevreden. :G
En de kleinkinderen helemaal. :kwijl:
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60147
Nou.. nou het kan weer niet op Melinda...

Die gele room doet me aan m'n vroegere bijnaam denken... de "Yellow Cream man"
Als het gemaakt werd in het lokaal dan konden ze het maar beter achter slot en grendel zetten..

Nog steeds maak ik het af en toe graag.. maar dan wel zelf room koken met custard...
Chapeau!! :2th: :2th:
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#60155
Nou Melinda, die zien er picobello uit!

Niet zo heel erg zoet en niet heel groot? Dan moet ik mijn proefpanel toch maar eens langs sturen voor een degelijk oordeel :-)

Wil
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#60173
Met deze Puddingbroodjes is niks mis mee Melinda :2th: Pas een volngde keer het formaat en de dikte van je BB. Room wat aan, dan zul je helemaal tevreden zijn.

Zelf heb ik ze hier thuis ook wel eens gemaakt en vroeger in de bakkerij, waar ze ook wel Roombroodjes (vulling Banketbakkersroom) genoemd worden,was het vaak een topper uit het dagelijks assortiment.

Interessant want ik pik nog altijd de plantenspui[…]

In het volkorenmeel dat ik koop ontbreekt de […]

Ingezakt brood

@Rik: Anna heeft het antwoord op jouw vragen aa[…]

@Rik: je schrijft "1,1% of 1,2 % gist zal[…]