Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door MarjanH
#59491
Afgelopen zondag een Rofco b40 2e hands opgehaald. Heel erg blij mee! Vandaag voor het eerst mee gebakken. De laatste tijd bak ik voornamelijk 100% spelt desem brood ivm dieet. Niet het meest makkelijke natuurlijk.
Het brood ziet er mooi uit, alleen had ik in de Rofco een mooie opstaande korst verwacht. Nu is de korst nog vrij zacht, eigenlijk hetzelfde als in de gewone oven. Ik heb de oven voorverwarm op 230 graden. Ongeveer 50 ml water in de stoombak gedaan en na 8 min. teruggedraaid naar 50 graden. Totaal 40-45 min. gebakken.
Nu gebruik ik vrij veel vocht, omdat ik dat lekker vind, dus dat zou de reden kunnen zijn van de zachte korst zonder opstaande rand. Daarnaast begon ik te laat te bakken en het deeg was wat te lang gerezen.
Wat zouden jullie adviseren? Minder vocht toevoegen bij het deeg? Geen water toevoegen in de stoombak of gewoon heel simpel korter laten rijzen..
speltbrood1.jpg
speltbrood2.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Psyllium

@lekkermelig: Maar als handtekening valt dat nie[…]

Broden van Anna

@Melinda.. Ik hou niet zo van zwart brood.. miss[…]

Bedankt voor je reactie.

Ik zou een recept voor krentenbrood pakken en de k[…]