Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#58731
WIT TARWE MET ZONNEBLOEMPITTEN (en weekendbolletjes)


Afbeelding
Afbeelding
12,5% Frans T150, 87,5% T65 67% hydratatie
15% geroosterde zonnepitten door het deeg.

Afbeelding
Afbeelding
12,5% Frans T150, 87,5% T65 67% hydratatie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 06 jan 2018, 17:40, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#58732
Mooie bolletjes en broodje, mooi formaat broodje!
Gebruikersavatar
Door Bakker Henk
#58746
Mooie broodjes, Gerrit!
toch een vraagje over je sesambrood. Jij schrijft: Bij een sesambrood vervang ik de boter door sesamolie.

Dan is mijn vraag:
Om welke hoeveelheid gaat het hier. Namelijk de sesamolie die ik in huis heb, is nogal sterk. Nou schijnt daar nogal grote verschillen in te zitten.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#58747
Bakker Henk schreef:
za 06 jan 2018, 02:37
Mooie broodjes, Gerrit!
toch een vraagje over je sesambrood. Jij schrijft: Bij een sesambrood vervang ik de boter door sesamolie.

Dan is mijn vraag:
Om welke hoeveelheid gaat het hier. Namelijk de sesamolie die ik in huis heb, is nogal sterk. Nou schijnt daar nogal grote verschillen in te zitten.
Sesamolie is inderdaad sterk maar dat is geen probleem. Ik vervang 80% van het botergewicht door de olie. (80% omdat boter ook voor 80% uit vet bestaat). Je hoeft niet bang te zijn dat de smaak te sterk wordt in je brood.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#58788
VOLKOREN TARWEBATARD MET LIJNZAAD


Afbeelding
Afbeelding
100% Frans T150, 69% hydratatie.
15% lijnzaad door het deeg.

Is wat plat, waarschijnlijk wat overkneed.......
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#58792
Stuk voor stuk weer mooi Bakwerk Gerrit :2th:

Dat je laatste brood wat plat geworden is, zal vermoedelijk niet aan overkneding liggen, dan wel aan de hydratatie (69%),
waardoor het wat uitgezakt lijkt/is. Overrijs sluit ik uit, dan zou het waarschijnlijk nog platter zijn.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#58807
Mooie korst . malse kruim, kortom weer een prachtig brood Gerrit. :2th:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#58819
ZADEN-PITTENBOULE


Afbeelding
Afbeelding
60% Frans T65 40% T150 65% hydratatie.
15% geroosterde Zonnebloempitten en Pompoenpitten, en lijnzaad door het deeg.
Sesamolie i.p.v. boter.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 15 jan 2018, 08:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Anna liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#58862
LICHT VOLKOREN TARWEBATARD
Afbeelding
Afbeelding

70% Frans volkoren T150 30% T65 68% hydratatie
50/50 boter en olijfolie, honing ipv suiker
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 20 jan 2018, 06:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#58918
LICHTBRUIN TARWEBROOD MET SESAM

Afbeelding
Afbeelding
60% Frans T65 40% T150 68% hydratatie
50% vd boter vervangen door sesamolie, honing ipv suiker
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#58930
HALFVOLKOREN TARWE MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
50-50 Frans T150 en T65, 68% hydratatie
10% lijnzaad door het deeg, 50% vd boter is olijfolie. Honing ipv suiker.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#58963
TARWE GERSTEBATARD

Afbeelding
Afbeelding
25% Gerstemeel, 25% Frans T150 (volkoren) 50% T65 60% hydratatie
Bruine basterd ipv witte, zonnebloemolie ipv boter
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59002
WITTE TARWE-ROGGEBOL MET ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding
Afbeelding
90% Frans T65 10% Duits roggemeel 67% Hydratatie
10% geroosterde zonnebloempitten door het deeg
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59051
HALFVOLKOREN TARWE-SPELTBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
50% T65, 30% T150, 20% Volkoren spelt. 68% hydratatie
10% lijnzaad door het deeg
Melinda liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59064
VIERGRANENBOL MET LIJNZAAD EN GERSTVLOKKEN

Afbeelding
40% T65, 20% volkorenspelt, 20% volkorengerst, 10% roggemeel en 10% volkoren T150 67% Hydratatie.
10% lijnzaad door het deeg.
Gebruikersavatar
Door Melinda
#59065
Dat lijkt mij een lekker broodje. :kwijl:
Gebruikersavatar
Door Molenbroodje
#59069
Die spreekt mij ook erg aan! Van wie is het recept?
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59071
Molenbroodje schreef:
vr 09 feb 2018, 00:07
Die spreekt mij ook erg aan! Van wie is het recept?
Dit is een eigen recept Manon. Ik kan het mailen als je wilt?
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 09 feb 2018, 21:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Molenbroodje
#59073
Lekker! Misschien heb je ook het recept van de witte tarwe rogge bol van 2 februari :DB2: ?
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59081
Melinda schreef:
do 08 feb 2018, 13:54
Dat lijkt mij een lekker broodje. :kwijl:
Ik laat het weten!
Het is een erg smaakvol brood geworden. Het is minder luchtig dan dat ik gewend ben maar wel lekker mals.
Volgende keer iets eerder de oven in. De gerst en roggegluten zijn beduidend minder sterk dan de tarwe.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59114
POGING TOT VALENTEINSBROOD

Afbeelding
Een lichtbruin tarwe met sesamzaadjes.
60%T65; 40% T150 67% hydratatie
Sesamolie ipv boter

(Hoop dat hij gaar is......)
Ja hoor, hij is perfect!
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 12 feb 2018, 16:06, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Molenbroodje
#59117
Leuk! Ik zie er nog wel een hart in :2th:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59149
ZONNEBLOEMBROODJE
Afbeelding
Afbeelding

60% T65 40% T150 67% Hydradatie
12% zonnebloempitten door het deeg, zonnebloemolie ipv boter
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59179
Gerrit ik ga voor de viergranenbol...
Vezeltjes.. vezeltjes... :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59220
VIERGRANENBROOD MET GERSTEVLOKKEN

Afbeelding
Afbeelding
30% Tarwe T65, 20% Tarwe T150 (volkoren), 20% Gerstemeel volkoren, 20% Speltmeel volkoren, 10% Roggebloem
70% hydratatie. Bruine basterd, honing, olijfolie.
Anna liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59221
BakkerGerrit schreef:
wo 14 feb 2018, 21:55
ZONNEBLOEMBROODJE

60% T65 40% T150 67% Hydradatie
12% zonnebloempitten door het deeg, zonnebloemolie ipv boter
Ik zie net dat ik mn Pompoenbrood heb uitgemaakt voor zonnebloembrood.. :oops:
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59285
BakkerGerrit schreef:
di 20 feb 2018, 09:34
BakkerGerrit schreef:
wo 14 feb 2018, 21:55
ZONNEBLOEMBROODJE

60% T65 40% T150 67% Hydradatie
12% zonnebloempitten door het deeg, zonnebloemolie ipv boter
Ik zie net dat ik mn Pompoenbrood heb uitgemaakt voor zonnebloembrood.. :oops:
Och Gerrit geen probleem hoor.. we zijn erg ruimdenkend... :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59308
TARWE-GERSTEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
60% T65, 20% T150, 20% Volkoren gerstemeel 67% hydratatie
Geplette gerst als decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59315
HALFVOLKOREN VIERGRANENBATARD MET GEMBER

Afbeelding
Afbeelding
45% tarwe T65, 20% volkoren gerstemeel, 15% tarwe T150, 15% volkorenspelt, 5% roggebloem
67% hydratatie. 3,5% gembersiroop en bruine suiker
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59317
Gerrit houd van vers brood.. en gelijk heeft ie.
Je kunt beter een de oven vol bakken dan een potje pillen prakken.. :2th:

Wat wordt het met Pasen Gerrit??
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59331
1e POGING TOT (PAAS)COURONNE
Na de vraag van Rik59 bedacht ik om voor pasen een krans te bakken. Dit is mn eerste poging.
(De bijnamen voor deze versie zijn hier al bekend....)
Afbeelding
Het is een lichtbruin Tarwebrood met zonnebloempitten.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59335
Ziet er fraai uit Gerrit... poging 2 een ei erin??
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59362
2e POGING TOT COURONNE
Afbeelding
Afbeelding
75% T65, 25% T150 63% hydratatie

Volgende keer inknippen om er een ‘doornenkroon’ van te maken.....
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op zo 04 mar 2018, 16:13, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59364
Pas maar op dat je niet haaaiiii wordt Gerrit met al die zaadjes.. want dan knip je straks in je vingers.. :G
BakkerGerrit liked this
Brood van Gerrit

DRIEGRANENBOULE MET GEBROKEN GERSTEVLOKKEN htt[…]

De baksels van Melinda

Dat ziet er echt geweldig uit! Dit laat ik thuis m[…]

Verschillen...

Het tweede deeg zou een meer open structuur kunnen[…]

Hallo

Welkom Rick! Ik heb de berichten over bierbostel […]