Pitta broodje
- valk03
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14
Pitta broodje
Een vraagje over de bekende pitta broodjes. Er staan vrij veel recepten op het web en die lijken bijna allemaal op elkaar. Si er toevallig iemand die een beproefd recept heeft?
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Pitta broodje
Ik heb ze wel regelmatig gebakken.
Het succes van pitabrood staat of valt vooral bij de manier waarop je hem bakt. Ook daar staat het internet vol met voorbeelden.
Het is een relatief simpel deeg, je kan er hooguit wat mee varieren door er kruiden en/of olijven door te mikken.
Ze zijn in ieder geval vrijwel altijd lekkerder dan die kartonnen rondjes uit de supermarkt.
Wil
Het succes van pitabrood staat of valt vooral bij de manier waarop je hem bakt. Ook daar staat het internet vol met voorbeelden.
Het is een relatief simpel deeg, je kan er hooguit wat mee varieren door er kruiden en/of olijven door te mikken.
Ze zijn in ieder geval vrijwel altijd lekkerder dan die kartonnen rondjes uit de supermarkt.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- valk03
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14
Re: Pitta broodje
ok, wat het bakken betreft zal ik nog eens kijken. Daar was me nog niets aan opgevallen.
Dnke voor je reactie.
Dnke voor je reactie.
- Kadetje
- Jongste bediende
- Berichten: 25
- Lid geworden op: vr 24 apr 2020, 10:10
- Locatie: Drenthe
Re: Pitta broodje
Ik gebruik dit recept:
https://uitpaulineskeuken.nl/2012/05/pitabroodjes.html
Wel met paar aanpassingen (Door schade en schande wijs geworden;)):
- Niet al het water aan het begin al toevoegen, beetje achterhouden en alleen toevoegen als het te droog is.
- Olie tegelijk met het water (dus aan het begin) toevoegen anders mengt het niet meer (dan glijdt de deegbal alleen maar door de kom, als je een standmixer gebruikt). Het zout voeg ik wel pas na 10 minuten toe.
Ik haal hier 8 pita’s uit.
Maak ze niet te dik anders worden ze eerder zwart dan gaar.
Ik bak ze op een pizzasteen.
Hier thuis is iedereen enthousiast en ik mag die kartonnen rondjes niet meer kopen
Succes.
Gr.
Maya
https://uitpaulineskeuken.nl/2012/05/pitabroodjes.html
Wel met paar aanpassingen (Door schade en schande wijs geworden;)):
- Niet al het water aan het begin al toevoegen, beetje achterhouden en alleen toevoegen als het te droog is.
- Olie tegelijk met het water (dus aan het begin) toevoegen anders mengt het niet meer (dan glijdt de deegbal alleen maar door de kom, als je een standmixer gebruikt). Het zout voeg ik wel pas na 10 minuten toe.
Ik haal hier 8 pita’s uit.
Maak ze niet te dik anders worden ze eerder zwart dan gaar.
Ik bak ze op een pizzasteen.
Hier thuis is iedereen enthousiast en ik mag die kartonnen rondjes niet meer kopen
Succes.
Gr.
Maya
KitchenAid Artisan
Gewone oven met pizzasteen
Gewone oven met pizzasteen
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Pitta broodje
Leuk ik ga ze ook is maken. Die kartonnen schuiven zijn ook niet zo lekker