Pagina 1 van 1

Hamelman vraagje

Geplaatst: wo 11 dec 2019, 09:26
door Vitamine C
Heb het boek van Hamelman, maar begrijp niet helemaal de hoeveelheden:

Er staat een Overall formula, Pate fermentee, en final dough.

Overall formula staat:

10kg Bread flour.
0,125 kg, fresh yeast.

Maar bij final dough staat volgende:

7,5 kg Bread flour.
0,12kg, fresh yeast

Het gist bij final dough zou toch veel minder moeten zijn?

Of is het bij recepten zo dat je deeg overhoud van Overall formula....

Hmmm begrijp het dus nog niet helemaal :)

Re: Hamelman vraagje

Geplaatst: wo 11 dec 2019, 09:29
door Vitamine C
Ben er al over uit :)

Re: Hamelman vraagje

Geplaatst: wo 11 dec 2019, 16:26
door BakkerGerrit
Ja......nu willen wij het ook weten.........

Re: Hamelman vraagje

Geplaatst: wo 11 dec 2019, 16:36
door Vitamine C
haha,

Totaal aan hoeveelheden staat bovenaan.

Dus de optelling was Pate fermentee en final dough = overall formula. Ja als je het weet is het simpel :shh: