Kook- en aromastuk
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Kook- en aromastuk
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Kook- en aromastuk
Inderdaad een goeie ontwikkeling........
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- ellen
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 88
- Lid geworden op: di 16 okt 2012, 17:09
Re: Kook- en aromastuk
Hopelijk komt er binnenkort een recept beschikbaar van een dergelijk kookstuk om thuis uit te proberen.Rik59 schreef: ↑do 14 feb 2019, 19:33 Ik dacht een fraai informatief stukje..
https://www.bakkerswereld.nl/de-bakkeri ... 2B7B2C4YI4
Bedankt voor het artikel.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Kook- en aromastuk
Graag gedaan... zoek hier op kochstück en je wordt overspoelt met receptuur.. https://www.ploetzblog.de/
Google Translate mag de rest uitvoeren...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- StefanDijle
- Deegkneder
- Berichten: 146
- Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14
Re: Kook- en aromastuk
Ik gebruik vooral voor spelt vaak kookstukken, maar omdat ik niet wist hoe dat noemt staat dat bij mij als roux vertaalt. Misschien moet ik dat ooit aanpassen: https://echtbrood.wordpress.com/2018/03/10/speltbrood/
Je wilt weten wat ik onlangs uit de oven heb gehaald? Kijk eens daar: https://echtbrood.wordpress.com
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: Kook- en aromastuk
- ellen
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 88
- Lid geworden op: di 16 okt 2012, 17:09
Re: Kook- en aromastuk
Hartelijk dank voor alle reacties. Ik ga e.e.a. bestuderen en dan aan de slag met het kookstuk.
Fijne zondag.
Fijne zondag.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Kook- en aromastuk
We zijn benieuwd of je brood met kookstuk langer vers is..
Laat a.u.b. weten hoe je dit ervaart..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Kook- en aromastuk
Indertijd was ik nogal op Tang Zhong brood. Voor zover ik het begrijp zou dit ook een soort van kookstuk kunnen zijn. Fijn brood krijg je ervan. https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... thode.html
Niet bij brood alleen....
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: Kook- en aromastuk
Kookstuk vandaag gebruikt voor mijn volkoren brood. Alles bij elkaar 75% hydratatie, normaal doe ik rond de 70. Deeg wordt er wat plakkeriger van maar zakt niet uit. Mooie broden. Nu maar kijken hoe het er van binnen uitziet. Ze zijn nog te warm om te snijden.
- ellen
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 88
- Lid geworden op: di 16 okt 2012, 17:09
Re: Kook- en aromastuk
Ben heel benieuwd naar het resultaat en de smaak van het volkorenbrood, Kees.
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: Kook- en aromastuk
Ruim 70% hydratatie gebruikt met kookstuk. Normaal kan ik maar tot 65 gaan anders dan loopt het deeg uit op de steen. Brood goed vochtig, wat klef. Waarschijnlijk is de baktijd te kort geweest; nl doe ik 40 min, heb ik nu ook gedaan maar dat lijkt dus wat weinig; ga dus vandaag op 50 min zitten.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Kook- en aromastuk
Of doe de temperatuur een tandje hoger. 50 minuten voor een brood vind ik vrij lang. (Knapt het brood niet van op)KeesR schreef: ↑za 23 feb 2019, 13:52 Ruim 70% hydratatie gebruikt met kookstuk. Normaal kan ik maar tot 65 gaan anders dan loopt het deeg uit op de steen. Brood goed vochtig, wat klef. Waarschijnlijk is de baktijd te kort geweest; nl doe ik 40 min, heb ik nu ook gedaan maar dat lijkt dus wat weinig; ga dus vandaag op 50 min zitten.
(En maak ons eens blij met een foto van je pas gebakken brood )
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: Kook- en aromastuk
Brood nu beter doorbakken maar het voordeel van extra vocht van kookstuk is daardoor eigenlijk weg. Ik zal eens proberen bij hogere temp. te bakken. Foto wil ik wel een keer doen, helaas is het brood nu al opgesneden. Ik bak altijd 2 broden en snij ze direct en vries ze dan in.
Tijdens hele bakproces heb ik een ovenschaal heet water onderin de oven staan.
Tijdens hele bakproces heb ik een ovenschaal heet water onderin de oven staan.
- StefanDijle
- Deegkneder
- Berichten: 146
- Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14
Re: Kook- en aromastuk
Dat denk ik niet Kees. Het meer aan vocht in een brood door een kookstuk mag de kruim niet vochtig maken. Je hebt meer water in en toch een kruim die luchtig is. Dat er meer water in zit, zie je omdat je brood 1) beter rijst en 2) langer sacht van binnen blijft. Wat is je issue?
Groetjes
S
Groetjes
S
Je wilt weten wat ik onlangs uit de oven heb gehaald? Kijk eens daar: https://echtbrood.wordpress.com
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: Kook- en aromastuk
No issue here.
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Kook- en aromastuk
KeesR schreef: ↑za 23 feb 2019, 13:52 Ruim 70% hydratatie gebruikt met kookstuk. Normaal kan ik maar tot 65 gaan anders dan loopt het deeg uit op de steen. Brood goed vochtig, wat klef. Waarschijnlijk is de baktijd te kort geweest; nl doe ik 40 min, heb ik nu ook gedaan maar dat lijkt dus wat weinig; ga dus vandaag op 50 min zitten.
Kees, meet je nooit de interne broodtemperatuur?
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: Kook- en aromastuk
nee, zo sophisticated ben ik niet bezig.