Witte zuurdesem omvormen maar rogge zuurdesem

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Begenadigde
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: wo 09 jan 2019, 14:45

Witte zuurdesem omvormen maar rogge zuurdesem

Bericht door De Begenadigde »

Hallo
Kun je een witte zuurdesem omvormen naar een rogge zuurdesem , door hem bij te voeden enkel met rogge meel in plaats van tarwemeel ?
Groetjes Nancy.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Zuurdesem

Bericht door Rik59 »

Hoi Nancy

Dat gaat prima hoor.. je kunt alle kanten op... Met rogge wordt hij wel wat vaster.. en de beste bacteriën!!
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Zuurdesem

Bericht door Levinebaktbrood »

Dat gaat inderdaad heel goed (en andersom ook).
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
De Begenadigde
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: wo 09 jan 2019, 14:45

Re: Zuurdesem

Bericht door De Begenadigde »

Dank u, Levine
Ik zal het meteen proberen
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Zuurdesem

Bericht door Rik59 »

Ja... geen dank hoor.... :shy: :shy:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Plaats reactie