Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#58467
Gisteren een uitglijder gemaakt,slechts twee stappen van de voordeur waar ik bezig was het stoepje begaanbaar te maken met de sneeuwschuiver ging ik zelf onderuit en voelde meteen dat het niet goed zat. Kruipend terug naar binnen en meteen de huisarts gebeld, die constateerde wat ik zelf al vermoedde, enkel links gebroken en hij belde meteen een ambulance, die wegens enorme drukte bijna twee uur uit bleef. Op de röntgenfoto's bleek dat het om meer dan de enkel ging, ook het kuitbeen en scheenbeen waren gebroken.
En nou zit ik na een operatie met mijn been van onder tot boven mijn knie in het gips, nadat de chirurg een pen in het scheenbeen had geboord en de rest verstevigd met

Ben hierdoor voor minimaal zes weken voor het bakken en ander nuttig werk in huis en tuin uitgeschakeld. Grote shit... kan ik voor de Kerst ook geen stollen bakken dit jaar. Ik hoop dat het voorspoedig geneest en volgend jaar weer een partij mooie stollen kan bakken.
Gebruikersavatar
Door Melinda
#58470
Wat een nare toestand, Cor. Ik wens je een voorspoedig herstel toe.
Erg dat je niet zelf kunt bakken. Zeker nu met de feestdagen. Ik hoop dat je toch aan een paar lekkere stollen kunt komen.
Beterschap! :G
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#58472
Beterschap Bakplaat! Wat een hoop schade kun je oplopen bij het sneeuwschuiven.....
Bij deze draag ik al m'n baksels deze maand aan jou op. Hou je taai :2th:
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#58473
Wat een pech Cor. Heel veel beterschap en voorspoedig herstel!

Ben je wel thuis of nog in het ziekenhuis?
Gebruikersavatar
Door papagena
#58474
Tjonge, wat een pech. Nu maar rustig aan doen en hopen dat alles snel heelt. Sterkte en bovenal beterschap.
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#58475
Wat een pech Cor! Ik wil best wel een paar stollen voor je bakken hoor, als je ze uit de winkel niet meer lust.

In ieder geval beterschap gewenst!

Wil
Gebruikersavatar
Door Soepkipje
#58477
:o O jeetje Cor! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen! Gezien de ernst van de breuken en operatie gelooft natuurlijk niemand dat je slechts je stoepje sneeuwvrij aan het maken was.
2 Uur moeten wachten op een ambulance is toch ook ongelofelijk (hopelijk had je niet al te veel pijn ondertussen).

Cor beterschap en zoals ze hier zeggen "doet heanig an en loat goan" (Er komt vast wel een bezoeker die een eigengebakken stol voor je meebrengt en anders heeft Frits oh nee Hans tegenwoordig er vast nog wel een voor je)
Gebruikersavatar
Door Bioloogje
#58478
Au, dat klinkt behoorlijk pijnlijk! En dan ook nog zo lang moeten wachten op hulp... :Z: Dat valt toch bepaald niet mee. Dat worden heel rustige feestdagen. Ik hoop voor jou, ondanks de krakkemikkige botten, toch nog met wat plezier. 🎅Sterkte!
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#58480
Beste Cor,

Ik leef met je mee. Ik weet uit ervaring dat het een hele nare ervaring is en dat het best wel even duurt voordat je weer zelfstandig je eigen dingen kunt doen. Die ene ongelukkige seconde is bepalend geweest voor de komende maanden.

Ik hoop dat je wel actief aan dit forum blijft deelnemen en ons van je waardevolle adviezen blijft bedienen.

Sterkte!

Gr. Koos.
Gebruikersavatar
Door allema
#58482
Ach Cor wat een narigheid, heel veel sterkte en beterschap met je herstel.
Gebruikersavatar
Door Anna
#58483
O nee! En dan zolang moeten wachten op de ambulance.. Beterschap!
Ik leef met je mee in het niks kunnen doen, zeer beeldig zelfs met momenteel ook een linkerbeen in het gips na een enkeloperatie. Ik 'loop' precies een week voor ;) Bakken is nu niet echt verantwoord, maar gelukkig kun je hier op het forum altijd nog foto's kijken en meepraten over het bakken. Wellicht een kleine troost? En met Pasen kunnen er vast weer heerlijke stollen gebakken worden, daar ben ik van overtuigd!
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#58488
RIedereen hartelijk bedankt voor de fijne reacties :2th:
Soepkipje schreef:
di 12 dec 2017, 23:19
:o O jeetje Cor! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen! Gezien de ernst van de breuken en operatie gelooft natuurlijk niemand dat je slechts je stoepje sneeuwvrij aan het maken was.
2 Uur moeten wachten op een ambulance is toch ook ongelofelijk (hopelijk had je niet al te veel pijn
ondertussen)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ons stoepje bij de voordeur is slechts 3,5 mtr en bestaat uit twee delen , halverwege een hoogteverschil/afstapje 10 cm. en juist daar gebeurde 'het' :oops:
Wat betreft de lange wachttijden op de ambulance...ik was echt niet de enige 'brekebeen' die vanuit het land van Maas & Waal naar CWZ Nijmegen vervoerd moest worden...overdag schijnen de wacttijden nog langer geweest te zijn. ;)
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#58489
Cor van harte wens ik je een voorspoedig herstel toe! De tijd zal soms lijken te kruipen maar dan is er altijd nog ons forum . En misschien helpt het idee van Anna: ga voor de Paasstollen!
Gebruikersavatar
Door willemsingapore
#58493
Wat een pech zeg, net voor de feestdagen in de lappenmand. Misschien een idee om een "leerling" in te scheren. Die kan op aanwijzing en onder toezicht van de meester kerststollen bakken. :2th: :2th: Er zijn vast wel mensen die geinterseerd zijn voor zoiets. Het is dat ik een beetje ver uit de buurt woont want anders.... :rofl2: :rofl2:

In ieder geval beterschap gewenst.

Groetjes,

Willem
Gebruikersavatar
Door TigerManZ
#58499
Ach Cor wat een pech!

Beterschap!!!
Door Haverbrood
#58511
Cor fijne feestdagen :Z: .

Beterschap voor dat je het weet ben je weer aan het bakken.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#58513
Hier is een foto van mijn beenbreuk de eerste foto die op de röntgenafdeling gemaakt is, na aankomst in het ziekenhuis. (De verpleegkundige was zo vriendelijk om deze foto op mijn smartphone te zetten) Heel duidelijk is te zien hoe het scheenbeen gebroken is.

Afbeelding

Ook het kuitbeen en enkel zijn meer of minder aangedaan. Na de foto's is het been meteen in het gips gezet tot de operatie de volgende dag.Tijdens de operatie is het scheen been gefixeerd met een pen door het beenmerg en zijn er ook de nodige schroeven aangebracht. En is het been na de operatie weer terug in het gips gezet.

Zo zit ik er nu voor de eerste zes weken bij:

Afbeelding

En beweeg ik me door het huis met een looprek op advies van de fysiotherapie. Het is onmogelijk om de slaapkamer te bereiken en dus heeft mijn vrouw samen met onze kleinzoon een bed in de woonkamer geplaatst.
Gebruikersavatar
Door allema
#58515
Dat ziet er nogal heftig uit Cor, heel veel sterkte en beterschap en ondanks alles toch hele fijne feestdagen met iedereen die je lief is.
Gebruikersavatar
Door ghost
#58518
Je kunt misschien al zittend uw stollen maken , en iemand anders de stollen in de oven laten steken. Daarna kunt je het nog versieren , een beetje bezigheid therapie . In de tuin zal het niks zijn , is toch veelste koud voor in de tuin te werken . Zo te zien heb je ook kinderen , dus ze zullen u graag komen helpen in het huishouden . Ik wens u veel beterschap en een goede fysiotherapie verloop :2th:
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#58522
Auw, wat een pijnlijke en vervelende val. Zo zie je wat een ongelukkige val je kunt maken.
Heel veel sterkte gewenst voor de komende weken. Hoop dat u er niet al te veel pijn aan heeft, het is al vervelend (zacht uitgedrukt) genoeg dat u nu geen kant op kunt :(
Gebruikersavatar
Door Levensplezier
#58531
Hallo Cor,
ik hoorde het en moest natuurlijk even kijken hier op het forum. Wat ontzettend vervelend voor je, maar ook voor Lies, die heeft het er nu maar extra druk mee.
Hierbij in gedachten een bloemetje en een paar sneetjes stollen met lekker dikke roomboter erop!
Groeten ook van Jan.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#59003
Wil jullie even informeren hoe het nu met me gaat. Gisteren 1 februari voor de derde keer op controle geweest. Het gips...

Afbeelding

... was al eerder vervangen door deze enkelbrace...

Afbeelding

Met mijn onmisbare looprek mocht ik de voet al lichtelijk belasten, door te steunen/balanceren op mijn tenen en was benieuwd of ik met deze controle al wat meer mocht. Enigszins teleurgesteld vernam ik van mijn chirurg dat ik hiermee moest doorgaan en de voet nog steeds niet verder mocht belasten. In plaats van de brace mocht ik nu ook wel mijn schoen aan. Hij zei me het is nu eenmaal een erg gecompliceerde breuk, die vooral met veel rust en geduld moet genezen.
De beste man heeft natuurlijk groot gelijk en zal me met veel geduld maar houden aan zijn advies. Het goede nieuws was de aanmaak/groei van nieuw bot duidelijk te zien was op de foto's.

En nou kreeg ik enkel weken ook nog te maken met: Gordelroos Nou je wil niet weten wat je overkomt, zoveel jeuk en pijn en slapeloze nachten. De rode uitslag en blaasjes/bultjes zijn inmiddels onder controle en verdwijnen geleidelijk , maar ik heb nog steeds last van pijnlijke momenten en daarvoor medicatie van de huisarts gehad, samen met paracetamol.

Voorlopig zal er nog niet veel van bakken komen, maar ik begin er wel steeds meer zin in te krijgen. Ik bezoek ook wel regelmatig het forum en voorzie het hier en daar met mijn commentaar.
Zo nu zijn jullie weer wat op de hoogte hoe het nu gaat en ik wacht voor wat het bakken betreft geduldig op betere tijden.
Door Haverbrood
#59011
Dank je voor de info Cor , :2th:
Nog even geduld gezondheid gaat voor alles.
Gebruikersavatar
Door Bioloogje
#59014
Ik wens je veel geduld Cor, gelukkig zit er een stijgende lijn in je vooruitgang. Wel heel vervelend van die gordelroos. Sterkte!
Gebruikersavatar
Door TigerManZ
#59106
Gordelroos... pijnlijk Cor, en erg vervelend!

Wat de breuk betreft ook vervelend dat het langer duurt dan gedacht. Inderdaad goed luisteren naar de deskundige arts, die heeft het beste met je voor.

Sterkte en beterschap!
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#59490
Inmiddels heeft mijn chirurg op de foto's gezien dat er voldoende botaanmaak is, om de voet te kunnen gaan belasten. Ben er dan ook dagelijks mee bezig met loopoefeningen, wat soms nog wat moeizaam gaat, vooral het los lopen valt nog niet echt mee.Heb dan ook graag een rollator in de buurt. Met goed weer loop ik er dan ook dagelijks even uit.

Ook het traplopen gaat nu zo goed dat ik langs de leuning gemakkelijk naar boven en beneden ga. Mijn vrouw heeft samen met onze kleinzoon, het bed uit de kamer opgeruimd naar de zolder en kan ik weer lekker slapen boven in ons eigen bed.

Zo heb ik ook al geprobeerd een rondje te rijden in de auto, maar heb nog onvoldoende gevoel om de koppeling goed te kunnen bedienen en te schakelen.

Met het bakken wacht ik ook nog liever even, tot ik nog wat steviger op mijn benen sta en ik hoop ook dat ik half mei weer mee kan doen met de viswedstrijden/competitie van de Hengelsportvereniging.
Gebruikersavatar
Door Bioloogje
#59494
Dat is fijn nieuws Cor! Ik hoop dat het met je gordelroos ook de goede kant op gaat? Sterkte met je herstel. Gelukkig kan je ons al wel weer van advies dienen. Wij wachten ondertussen geduldig af tot je ons weer met je prachtige baksels verblijdt!
Door Rik59
#59496
Fijn Cor dat het goed met je gaat... nog even dat laatste stukje...
Als je straks evt. naar de fysio kunt zal het snel nog beter gaan.
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#59502
Er gloort licht aan het einde van de tunnel Cor. De beroerdste tijd heb je achter de rug. Nog even doorbijten. Zet hem op!!

Groet Koos
Gebruikersavatar
Door Melinda
#59505
Dat zijn goede berichten, Cor.
Goed verder herstel gewenst. En hopelijk loop je dan weer als een kievit en kun je weer vol aan het bakken. :G :2th:
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#59515
Ik merk dat er met je levenslust en baklust niets mis is. Gelukkig, dan komt het allemaal wel goed. Ik wens je nog maar wat porties geduld toe en heel veel sterkte Cor.
Gebruikersavatar
Door CJ-Petra
#59517
Cor, goed te horen dat er vooruitgang inzit.
Beterschap verder.
Gebruikersavatar
Door papagena
#59518
Mooi dat het wat beter gaat Cor. Het gaat natuurlijk altijd te langzaam maar ooit zal het beter gaan.
Gebruikersavatar
Door TigerManZ
#59590
Hallo Cor,
Fijn te lezen dat het (langzaam) de goede kant op gaat!
Suc6 met die laatste loodjes...
Groet, Han.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#59846
Hier even een update hoe het er nu mee gaat. Vanmorgen weer op controle geweest en mijn chirurg heeft vastgesteld dat inmiddels de botaanmaak zodanig sterk is en de tijd rijp acht om de pen uit mijn been te verwijderen. Dit is vooral nodig omdat ik ondanks diverse penicillinekuren, nog steeds last heb van die vervelende wondroosinfectie.
Na het pre-anesthesie traject doorlopen te hebben, is de datum voor deze ingreep vastgesteld op volgende week woensdag 18 april, hoe laat ik me op de afdeling moet melden, krijg ik dinsdagmiddag telefonisch medegedeeld. In principe is het een dagbehandeling, dus hoop ik dat mijn vrouw mij tegen de avond weer mag komen ophalen. Zelf mag ik dan minimaal de eerste week tot de nacontrole niet autorijden. Ik hoop dat het nu eindelijk goed gaat komen en ik ook weer eens aan het bakken te gaan denken, daar is het helaas nog steeds niet van gekomen.
Door Rik59
#59848
Weer een stapje verder... we komen er wel!!

Let maar op.. die marathon van Rotjeknor ligt nog op je te wachten!! :2th: :2th:
machine

Fantastisch zo'n machine! Prachtige broden. Ben al[…]

Brood van Gerrit

Dank je voor de toelichting Gerrit, ik ga ook eens[…]

Bedankt Petra en Gerrit :)

Bakken in een houtoven

Dank voor de tip! Maar juist dat opbollen lukt mij[…]