Panbrood van Menno 't Hoen
Geplaatst: za 16 mar 2013, 20:17
Nodig:
250 gram speltbloem
250 gram speltmeel
10 gram zout
1/8 tl gedroogde gist
400 gram handwarm water
Doe de speltbloem en het speltmeel in de beslagkom en roer er met een pollepel de gist en het zout doorheen.
Voeg in één keer het water toe en roer dit met de pollepel tot een glad deeg.
Dek de kom af met folie en laat deze 12 uur staan op kamertemperatuur.
Zet de volgende dag de lege gietijzeren pan met deksel in de oven gedurende een half uur op 220 graden.
Haal het folie van de beslagkom en strooi wat bloem langs de randen van het bubbelende deegje.
Steek het los met een deegstekertje.
Haal de hete pan uit de oven en giet het deegje vanuit de kom direct in de gloeiend hete pan.
Zorg dat het deeg zo snel mogelijk in de pan komt zonder het te veel te beschadigen.
Hete deksel op de pan en 45 minuten bakken (na 30 minuten deksel verwijderen).
Het brood op een rooster goed laten afkoelen.
Bron: Tijdschrift Zin
Ik heb dit brood nog niet zelf gemaakt dus laat maar weten of het lekker is!
Groetjes, Marjolein
250 gram speltbloem
250 gram speltmeel
10 gram zout
1/8 tl gedroogde gist
400 gram handwarm water
Doe de speltbloem en het speltmeel in de beslagkom en roer er met een pollepel de gist en het zout doorheen.
Voeg in één keer het water toe en roer dit met de pollepel tot een glad deeg.
Dek de kom af met folie en laat deze 12 uur staan op kamertemperatuur.
Zet de volgende dag de lege gietijzeren pan met deksel in de oven gedurende een half uur op 220 graden.
Haal het folie van de beslagkom en strooi wat bloem langs de randen van het bubbelende deegje.
Steek het los met een deegstekertje.
Haal de hete pan uit de oven en giet het deegje vanuit de kom direct in de gloeiend hete pan.
Zorg dat het deeg zo snel mogelijk in de pan komt zonder het te veel te beschadigen.
Hete deksel op de pan en 45 minuten bakken (na 30 minuten deksel verwijderen).
Het brood op een rooster goed laten afkoelen.
Bron: Tijdschrift Zin
Ik heb dit brood nog niet zelf gemaakt dus laat maar weten of het lekker is!
Groetjes, Marjolein