Hoewel dit een broodforum is, wil ik dit banketrecept aanbieden ter goedkeurig.
De Rofco B-40 heeft een goede accumulatie, dat ik met de restwarmte graag iets wil doen, gezien de huidige energieprijzen.
Ik heb er voor gekozen om een receptje Botermoppen te bakken (maar daar staat ieder vrij in).
Een kruimeldeegje is gauw gezet en verwerkt. Zo kan men toch van de restwarmte op een makkelijke manier gebruikmaken.
MOPPEN ASSORTIMENT UITKOMST: 3 BAKPLATEN (voor Rofco B-40)
RECEPT :
480 g Roomboter
300 g Basterdsuiker
6 g Citroenrasp
20 g Heelei
600 g Patentbloem
2 g Gemengd bakpoeder
WERKWIJZE:
Deegtype: kruimeldeeg.
Koelen: tot een verwerkbaar deeg.
Bakplaten: bekleden met teflonvellen
Vormen c.q. modellen:
a) Goudse moppen.
b) Boter moppen.
c) Kaneelmoppen.
Afwerken: afhankelijk van het model.
Bakken: 175°C/160°C, 20 minuten, draaien + schuif open na 15 minuten
Modellen:
Goudse moppen
Vormen: pil rollen 6 x 25 cm. (ca. 360 gram deeg)
Koelen: tot een snijdbare pil, ± 1 uur.
Decoreren: door de kristalsuiker rollen, koelen 15 minuten.
Snijden: dikte van 1 cm, mbv carré-roller.
Op de plaat: snijvlak boven. 6 rijen van 11 stuks.
Botermoppen
Vormen: pil rollen 6 x 25 cm (ca. 360 gram deeg)en door de kristalsuiker rollen, pil platdrukken tot een breedte van 3,5 cm.
Koelen: tot een snijdbare pil.
Snijden: dikte van 1 cm, mbv carré-roller.
Op de plaat: snijvlak boven. 6 rijen van 11 stuks.
Kaneelmoppen
Vormen: pil rollen 6 x 25 cm (ca. 360 gram deeg)
Koelen: tot voldoende stevigheid.
Rollen: door de kaneel (zo weinig mogelijk kaneel).
Snijden : dikte van 1 cm, mbv carré-roller
Decoreren: het snijvlak in de greinsuiker drukken.
Op de plaat: snijvlak boven, 6 rijen van 11 stuks.
Botermoppen assortiment
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 290
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Botermoppen assortiment
Laatst gewijzigd door De Broodvirtuoos op di 25 okt 2022, 14:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- Lang delfje
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 52
- Lid geworden op: za 12 sep 2020, 12:56
Re: Botermoppen assortiment
Je bedoeld margarine moppen denk ik.
- De Broodvirtuoos
- Deegroller
- Berichten: 290
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Botermoppen assortiment
Klopt helemaal.
Je bedoelt dat ik de vetstof in het recept moet aanpassen?, dat heb ik nu gedaan.
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.