Broodvirtuoos bakt kip-kerrie/uienquiche

Hier kun je je recepten aanbieden om opgenomen te worden.
Dit subforum wordt regelmatig opgeschoond.
Gasten en net-geregistreerden kunnen alleen lezen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Broodvirtuoos bakt kip-kerrie/uienquiche

Bericht door De Broodvirtuoos »

Kip-kerrie-uienquiche

Afbeelding

Recept: 5 stuks (groot)
1000 g. SPK
50 g. Gist
20 g. Zout
60 g. Melkpoeder
15 g. Basterdsuiker
450 g. Margarine
600 g. Water

Deegtemperatuur: 24°C

Vulling:
450 g. gesneden ui aanfruiten
800 g. Kippenblokjes (kruiden met kerrie of kurkuma en zout en aanbakken)

Appareille:
1000 g. Heelei
500 g. Slagroom
120 g Tarwe zetmeel
50 g. Melkpoeder
10 g. zout
peper

Werkwijze:

Kneden:
op de juiste deegtemperatuur afkneden
Afwegen:
300 gram en opbollen
Bolrijs:
ca. 20 minuten vlaaienpan Ø 24 cm
Uitrollen:
afhankelijk van de grootte van de vorm
fonceren:
de vormen
Narijs:
ca.15 minuten
Vullen:
met het mengsel van het aangebraden en gekruide kippenvlees en gesnipperde en aangebakken ui.
Appareille toevoegen zodat er nog wat vulling zichtbaar is.
Narijs:
ca.20 min.
Bakken:
220 C.
Baktijd:
30 minuten
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Plaats reactie