Pagina 1 van 1

Lemairemeel brood

Geplaatst: ma 28 aug 2017, 16:55
door Lucien
500 gr. lemaire meel
6 gr. droge gist
8 gr. zout
18 gr. zonnebloem olie
300 ml. water
dag voor het bakken van brood poolich maken.
50 gr. meel- 50 gr. water en 3gr. droge gist

dag nadien,
overige 450 gr. meel in kitchenaid mengschaal doen, samen met de pooliche, de 3 gr.overgebleven droge gist, 250 gr. water en de zonnebloem olie,1 minuut mengen. 10 minuten laten rusten. Dan de 8 gr. zout bijvoegen en 10 minuten kneden.

De deeg uit de mengschaal halen en op werktafel leggen even nat spuiten en afdekken met gaasdoek, 20 minuten laten rijzen.

De lucht uit het deeg drukken en even doorkneden met de hand, opbollen en op bebloemde bakplaat leggen, even nat spuiten en gaasdoek overleggen, 40 minuten laten rijzen.

Oven verwarmen op 225 graden.
Na 40 minuten rijzen het deeg inkerven naar keuze, nat spuiten en in oven brengen, 35 a 45 minuten laten bakken, om de 10 min. even water nevelen in de oven, voor het water spuiten gebruik ik een goede plantenspuit van Gardena.

Bij mij was het brood super goed gelukt en zéér lekker, veel bak plezier.