Pagina 1 van 1

Damper Brood

Geplaatst: ma 14 aug 2017, 18:47
door MissPepper
Het Australische Damper bread wordt van oudsher gemaakt boven een vuurtje. Ik heb het gemaakt in de oven, en vind het lekker. Heb er een beetje salie doorheen gedaan.

450 gram zelfrijzend bakmeel
225 ml warm water
peper en zout
olie

Kneed het mengsel kort tot het soepel aanvoelt. Hoeft niet te rijzen. Plaats het daarna in een voorverwarmde oven
op 200 graden. Laat het in 30 minuten gaar worden. Laat het daarna afkoelen.

Afbeelding

Re: Damper Brood

Geplaatst: di 15 aug 2017, 09:19
door Bioloogje
Lijkt me lekker! Heeft wel wat weg van sodabread...

Re: Damper Brood

Geplaatst: ma 21 aug 2017, 18:31
door MissPepper
Inderdaad.....de smaak is prima ! :G