Damper Brood

Hier kun je je recepten aanbieden om opgenomen te worden.
Dit subforum wordt regelmatig opgeschoond.
Gasten en net-geregistreerden kunnen alleen lezen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MissPepper
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: vr 30 sep 2016, 16:28

Damper Brood

Bericht door MissPepper » ma 14 aug 2017, 18:47

Het Australische Damper bread wordt van oudsher gemaakt boven een vuurtje. Ik heb het gemaakt in de oven, en vind het lekker. Heb er een beetje salie doorheen gedaan.

450 gram zelfrijzend bakmeel
225 ml warm water
peper en zout
olie

Kneed het mengsel kort tot het soepel aanvoelt. Hoeft niet te rijzen. Plaats het daarna in een voorverwarmde oven
op 200 graden. Laat het in 30 minuten gaar worden. Laat het daarna afkoelen.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 614
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Damper Brood

Bericht door Bioloogje » di 15 aug 2017, 09:19

Lijkt me lekker! Heeft wel wat weg van sodabread...
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
MissPepper
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: vr 30 sep 2016, 16:28

Re: Damper Brood

Bericht door MissPepper » ma 21 aug 2017, 18:31

Inderdaad.....de smaak is prima ! :G

Plaats reactie