TarweBloem, Tarwemeel & Mashela
Geplaatst: di 17 mar 2015, 18:46
Voor in de broodbakmachine SD-ZB2502BXE (Panasonic) - programma 4
Gewicht: 500 gram -> size L
Ingredienten in volgorde van vullen machine:
035 [gram] (07,0%) Rijstolie (of: zonnebloemolie / olijfolie)
250 [gram] (50,0%) Tarwebloem
200 [gram] (40,0%) Tarwevolkorenmeel
050 [gram] (10,0%) Mashela
325 [gram] (65,0%) Water (mag 63% - 70%)
008 [gram] (01,6%) Bakkerszout (of: Sel-gris)
010 [gram] (02,0%) Rietsuiker
004 [gram] (00,8%) Gist (in de gist disp.)
Mashela is een donkere meelsoort die ik bij de molen kan krijgen. Sommige (googlen) zeggen dat Mashela en Gierst het zelfde is, of dit echt zo is??...
Mashela maakt het brood donkerder. Door de toevoeging wordt het brood compacter.
I.c.m. de broodbakmachine programma moet de hoeveelheid gist wordt teruggebracht om te voorkomen dat het brood overrijst (vandaar slechts 0,8% gist).
Wij doen alles s' avonds in de broodbakmachine, d.w.z. het de producten hebben ongeveer 4 uur extra rust voordat het programma start.
Extra:
Indien gewenst kan je bovenstaand brood ook maken met rozijnen, krenten, gedroogde granbarries.
Gebruik dan programma 6 icm met de dispencer voor de rozijnen.
Gewicht: 500 gram -> size L
Ingredienten in volgorde van vullen machine:
035 [gram] (07,0%) Rijstolie (of: zonnebloemolie / olijfolie)
250 [gram] (50,0%) Tarwebloem
200 [gram] (40,0%) Tarwevolkorenmeel
050 [gram] (10,0%) Mashela
325 [gram] (65,0%) Water (mag 63% - 70%)
008 [gram] (01,6%) Bakkerszout (of: Sel-gris)
010 [gram] (02,0%) Rietsuiker
004 [gram] (00,8%) Gist (in de gist disp.)
Mashela is een donkere meelsoort die ik bij de molen kan krijgen. Sommige (googlen) zeggen dat Mashela en Gierst het zelfde is, of dit echt zo is??...
Mashela maakt het brood donkerder. Door de toevoeging wordt het brood compacter.
I.c.m. de broodbakmachine programma moet de hoeveelheid gist wordt teruggebracht om te voorkomen dat het brood overrijst (vandaar slechts 0,8% gist).
Wij doen alles s' avonds in de broodbakmachine, d.w.z. het de producten hebben ongeveer 4 uur extra rust voordat het programma start.
Extra:
Indien gewenst kan je bovenstaand brood ook maken met rozijnen, krenten, gedroogde granbarries.
Gebruik dan programma 6 icm met de dispencer voor de rozijnen.