Tortilla of fajita van Dries

Hier kun je je recepten aanbieden om opgenomen te worden.
Dit subforum wordt regelmatig opgeschoond.
Gasten en net-geregistreerden kunnen alleen lezen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1606
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Tortilla of fajita van Dries

Bericht door papagena » zo 22 feb 2015, 12:35

Voor 16 Tortilla's
480 gr Bloem
7 gr zout
4 gr bakpoeder
120 ml neutrale olie
240 ml water


1) Meng de bloem, zout en bakpoeder
2) Voeg Olie en water toe
3) Kneed een korte tijd. (± 1 minuut)
4) Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en verdeel in 16 delen.
5) Bol ieder stukje deeg op en plet tot een schijfje tussen je 2 handen.
6) Laat 15 min rusten tussen 2 met bloem bestoven handdoeken.
7) Rol ieder bolletje uit tot een cirkel van ongeveer 15- 17 cm.
8) Verwarm een grote pan op een middelhoog vuur.
9) Bak de deegcirkel voor 30 seconden op iedere kant of tot er licht- tot donkerbruine vlekken ontstaan.
10) Laat de tortilla's afkoelen in een plastieken zak of een afgesloten doos zodat ze zacht blijven.
11) Kan 24 uur worden bewaard of kan worden ingevroren.


Voor iedereen die naar de vulling zoekt: Het zit in de pan in de achtergrond. Ik dacht niet dat een broodbakforum zo geïnteresseerd was.
Maar hier is een kort recept
Bak een fijn gesneden ui en knoflookteentje in een pan. Voeg rundergehakt en 1/3 gedroogde chili toe en bak aan. voeg 1 theelepel paprikapoeder en mosterdzaadjes toe.
Maak een cocktail saus met ketchup, mayonaise, yoghurt en rum.
Maak de tortilla en voeg een goede hoeveelheid rucola toe in de tortilla.
Niet bij brood alleen....

Plaats reactie