Recept met hele lange rijstijden

Hier kun je je recepten aanbieden om opgenomen te worden.
Dit subforum wordt regelmatig opgeschoond.
Gasten en net-geregistreerden kunnen alleen lezen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Peetje
Deegkneder
Berichten: 125
Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29

Recept met hele lange rijstijden

Bericht door Peetje » do 17 apr 2014, 12:29

Heeft iemand een recept voor mij met hele lange rijstijden?
ik was wel onder de indruk van de structuur van het glutennetwerk van het deeg dat 24 uur gerezen had (van artisan Bread in 5 minuten a day).
Maar ik vond het brood absoluut niet lekker. veel te veel gist en een rare korst, dat komt denk ik omdat dat brood niet gekneed wordt. dus ik wil eens proberen met wel kneden en met lang rijzen. iemand ervaringen?

alvast bedankt!

Groetjes, Petra


Gebruikersavatar
stillekracht
Deegroller
Berichten: 466
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42

Re: Recept met hele lange rijstijden

Bericht door stillekracht » do 17 apr 2014, 17:19

Yep, ik heb er vanochtend op deze wijze nog 75 afgebakken. Als je gewoon brood wil bakken pas je hetzelfde principe toe.

Gebruikersavatar
Peetje
Deegkneder
Berichten: 125
Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29

Re: Recept met hele lange rijstijden

Bericht door Peetje » do 17 apr 2014, 18:34

dat ga ik zeker proberen. ik had het uit mezelf niet aangedurfd om melk erin te doen en het zo lang te laten rijzen. en 0,2 % klinkt wel heel weinig! maar gewoon proberen dus? bedankt!
Rozijnenbrood ( recept van Levine) heeft 10/675 = 1, 48 % gist? gewoon terugdraaien die hoeveelheid gist?

Groetjes

Gebruikersavatar
stillekracht
Deegroller
Berichten: 466
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42

Re: Recept met hele lange rijstijden

Bericht door stillekracht » do 17 apr 2014, 19:36

Rozijnenbrood is door de vulling veel zwaarder. Dat behoeft dan wat meer gist. Zelf pas krentenbollen gebakken met lange rijstijd. Ik heb toen 0,3% gist gebruikt. Zou een tiende meer mogen.

Plaats reactie