Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Hier kun je je recepten aanbieden om opgenomen te worden.
Dit subforum wordt regelmatig opgeschoond.
Gasten en net-geregistreerden kunnen alleen lezen.
Gebruikersavatar
Door Lucien
#57213
500 gr. lemaire meel
6 gr. droge gist
8 gr. zout
18 gr. zonnebloem olie
300 ml. water
dag voor het bakken van brood poolich maken.
50 gr. meel- 50 gr. water en 3gr. droge gist

dag nadien,
overige 450 gr. meel in kitchenaid mengschaal doen, samen met de pooliche, de 3 gr.overgebleven droge gist, 250 gr. water en de zonnebloem olie,1 minuut mengen. 10 minuten laten rusten. Dan de 8 gr. zout bijvoegen en 10 minuten kneden.

De deeg uit de mengschaal halen en op werktafel leggen even nat spuiten en afdekken met gaasdoek, 20 minuten laten rijzen.

De lucht uit het deeg drukken en even doorkneden met de hand, opbollen en op bebloemde bakplaat leggen, even nat spuiten en gaasdoek overleggen, 40 minuten laten rijzen.

Oven verwarmen op 225 graden.
Na 40 minuten rijzen het deeg inkerven naar keuze, nat spuiten en in oven brengen, 35 a 45 minuten laten bakken, om de 10 min. even water nevelen in de oven, voor het water spuiten gebruik ik een goede plantenspuit van Gardena.

Bij mij was het brood super goed gelukt en zéér lekker, veel bak plezier.
Haverbrood liked this

Ik wou graag eens een tijgerbrood maken , maar ik […]

Sinds kort verdiep ik me in het maken van cider en[…]

Stokbrood

't is best goed gelukt voor een eerste poging. Mij[…]

Baksels van Erik-

Mooie productie Erik!