Pagina 1 van 1

Groet

Geplaatst: do 14 mar 2013, 19:23
door Fermenter
Hallo allen,

Een blik op mijn 'rijzende' ster als amateurbakker:

Zoals heelwat mensen hier ben ik begonnen met een broodbakmachine.
Daarna al snel overgeschakeld naar bakken in de oven (hetelucht in mijn geval).
Eerst met de hand gekneed, daarna met een Artisan Kitchenaid.

Tot dusver probeerde ik vooral de broden dankzij kant-en-klare recepten uit de boeken van 'bekenden' als Hamelman, Leader, ... . Afgewisseld met wat freewheelen, Vooral omdat de meeste broodbakboeken zich (alleen) richten op witte of gewone tarwebloem.

Heel recent bracht het nieuwe boek van Forkish me wat idee├źn en een vernieuwde interesse om nog meer zelf te beginnen experimenteren. Ik ben namelijk erg verzot op diverse soorten meergranenmeel, maar recepten hiervoor zijn helaas eerder zeldzaam, zeker in boeken dus.

Ondertussen ook een Rofco overwegend....

Oh ja, ik ben ook dol op broodjes: zowel croissants als kleine ciabatta's of sandwishes.

Groeten!

Re: Groet

Geplaatst: do 14 mar 2013, 19:43
door Merlijn
Fermenter schreef: Oh ja, ik ben ook dol op broodjes: zowel croissants als kleine ciabatta's of sandwishes.

Groeten!
:rofl: Ja wie niet! Welkom :D

Re: Groet

Geplaatst: do 14 mar 2013, 20:04
door Riet
Hallo Fermenter.

Re: Groet

Geplaatst: do 14 mar 2013, 20:14
door CJ-Petra
Hallo Fermenter,

Nogmaals welkom op het broodbakforum!

Re: Groet

Geplaatst: do 14 mar 2013, 20:18
door Melinda
Welkom op het forum.

Re: Groet

Geplaatst: do 14 mar 2013, 20:45
door TigerManZ
Welkom :G

Re: Groet

Geplaatst: do 14 mar 2013, 23:23
door papagena
Welkom! Maar eh, wat fermenteer je zoal?

Re: Groet

Geplaatst: vr 15 mar 2013, 11:15
door Merlijn
papagena schreef:Welkom! Maar eh, wat fermenteer je zoal?
:B: :2th: :rofl2: Hips..

Re: Groet

Geplaatst: wo 20 mar 2013, 23:05
door Levensplezier
Hallo Fermenter,
welkom op dit leuke forum.

Ik ben er een paar dagen niet geweest, en ineens staan er weer een aantal nieuwe leden bij. Als je net zo enthousiast bent als ik, zullen we nog wel een en ander van elkaar zien.

Re: Groet

Geplaatst: do 04 apr 2013, 16:14
door Soepkipje
Fermenter schreef: Afgewisseld met wat freewheelen, Vooral omdat de meeste broodbakboeken zich (alleen) richten op witte of gewone tarwebloem.
Ik ben namelijk erg verzot op diverse soorten meergranenmeel, maar recepten hiervoor zijn helaas eerder zeldzaam, zeker in boeken dus.
Welkom!
Heb mijn antwoord op volkorenbroodbakboeken HIER neergezet.

Re: Groet

Geplaatst: do 04 apr 2013, 18:42
door stillekracht
Groet terug! :D