Groet
Geplaatst: do 14 mar 2013, 19:23
Hallo allen,
Een blik op mijn 'rijzende' ster als amateurbakker:
Zoals heelwat mensen hier ben ik begonnen met een broodbakmachine.
Daarna al snel overgeschakeld naar bakken in de oven (hetelucht in mijn geval).
Eerst met de hand gekneed, daarna met een Artisan Kitchenaid.
Tot dusver probeerde ik vooral de broden dankzij kant-en-klare recepten uit de boeken van 'bekenden' als Hamelman, Leader, ... . Afgewisseld met wat freewheelen, Vooral omdat de meeste broodbakboeken zich (alleen) richten op witte of gewone tarwebloem.
Heel recent bracht het nieuwe boek van Forkish me wat ideeën en een vernieuwde interesse om nog meer zelf te beginnen experimenteren. Ik ben namelijk erg verzot op diverse soorten meergranenmeel, maar recepten hiervoor zijn helaas eerder zeldzaam, zeker in boeken dus.
Ondertussen ook een Rofco overwegend....
Oh ja, ik ben ook dol op broodjes: zowel croissants als kleine ciabatta's of sandwishes.
Groeten!
Een blik op mijn 'rijzende' ster als amateurbakker:
Zoals heelwat mensen hier ben ik begonnen met een broodbakmachine.
Daarna al snel overgeschakeld naar bakken in de oven (hetelucht in mijn geval).
Eerst met de hand gekneed, daarna met een Artisan Kitchenaid.
Tot dusver probeerde ik vooral de broden dankzij kant-en-klare recepten uit de boeken van 'bekenden' als Hamelman, Leader, ... . Afgewisseld met wat freewheelen, Vooral omdat de meeste broodbakboeken zich (alleen) richten op witte of gewone tarwebloem.
Heel recent bracht het nieuwe boek van Forkish me wat ideeën en een vernieuwde interesse om nog meer zelf te beginnen experimenteren. Ik ben namelijk erg verzot op diverse soorten meergranenmeel, maar recepten hiervoor zijn helaas eerder zeldzaam, zeker in boeken dus.
Ondertussen ook een Rofco overwegend....
Oh ja, ik ben ook dol op broodjes: zowel croissants als kleine ciabatta's of sandwishes.
Groeten!