Pagina 1 van 1

Even Voorstellen

Geplaatst: do 25 nov 2021, 11:44
door JosT
Hallo allemaal,

Mijn naam is Jos en sinds enkele weken weer begonnen met brood bakken, heb het 7 jaar niet gedaan ivm zorg voor kinderen.

Gelukkig nog niet verleerd en de broden vliegen er hier door.

Hier thuis wordt voornamelijk bruin brood gegeten, maar ook de Franse broden vinden ze hier erg lekker, zowel op zuurdesem als op gist basis.
Voor het zuurdesem werk ik met desem op 100% en 60% hydratatie. Waarom 2 soorten? heel simpel staat zo in de recepten die ik heb, maar ik gebruik voornamelijk de 60%.

Deeg kneden gaat hier met een Maxima MPM 7 maar op het verlanglijstje staat een Spiraalkneder met minimaal 2 snelheden en een leemoven.


Ik hoop hier vooral inspiratie te vinden en een enkele tip als ik deze nodig ben.

Re: Even Voorstellen

Geplaatst: do 25 nov 2021, 16:50
door hjeverts
Welkom op het forum Jos! :)

Laat gerust iets van je baksels zien in een eigen draadje :)

Re: Even Voorstellen

Geplaatst: vr 26 nov 2021, 14:43
door Broodmeneer
Welkom Jos, leuk dat je weer begonnen bent. Ben even benieuwd wat ik me moet voorstellen bij Franse broden, brioche, baguette en dat soort dingen?

Re: Even Voorstellen

Geplaatst: za 27 nov 2021, 11:33
door JosT
De Franse beiden zijn eigenlijk alle pains, zoals pain voudois de savoie, pain normandie, pain bourgogne, frans landbrood ( recept levane) ed. stokbroden nog niet gedaan maar al het grote brood waarvan het recept mij aansprak wel gemaakt. Kleinbrood en bladerdeeg nog niet gedaan, maar dat komt nog wel.

Ben niet zo van de foto's, houd er niet van om te showen, maar zal eens iets plaatsen.Afbeelding

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk


Re: Even Voorstellen

Geplaatst: za 27 nov 2021, 14:02
door lekkermelig
Welkom Jos.

Het is natuurlijk helemaal niet verplicht om foto's te laten zien, maar ik zou het niet zien als 'showen'. Ieder bakt op zijn eigen manier, en de lol van het bakken is voor de meesten het belangrijkst. Foto's zijn er wat mij betreft gewoon voor de inspiratie, niet om anderen te laten zien hoe goed je bent. Inspiratie van anderen en voor anderen voor nieuwe recepten of andere manieren om een een goed brood te bakken. Het is verder natuurlijk helemaal niet verboden om je baksels aan anderen te laten zien, ook als je trots bent op je eigen bakwerk.

Groetjes, en bak ze!

Wil