Even Voorstellen
Geplaatst: do 25 nov 2021, 11:44
Hallo allemaal,
Mijn naam is Jos en sinds enkele weken weer begonnen met brood bakken, heb het 7 jaar niet gedaan ivm zorg voor kinderen.
Gelukkig nog niet verleerd en de broden vliegen er hier door.
Hier thuis wordt voornamelijk bruin brood gegeten, maar ook de Franse broden vinden ze hier erg lekker, zowel op zuurdesem als op gist basis.
Voor het zuurdesem werk ik met desem op 100% en 60% hydratatie. Waarom 2 soorten? heel simpel staat zo in de recepten die ik heb, maar ik gebruik voornamelijk de 60%.
Deeg kneden gaat hier met een Maxima MPM 7 maar op het verlanglijstje staat een Spiraalkneder met minimaal 2 snelheden en een leemoven.
Ik hoop hier vooral inspiratie te vinden en een enkele tip als ik deze nodig ben.
Mijn naam is Jos en sinds enkele weken weer begonnen met brood bakken, heb het 7 jaar niet gedaan ivm zorg voor kinderen.
Gelukkig nog niet verleerd en de broden vliegen er hier door.
Hier thuis wordt voornamelijk bruin brood gegeten, maar ook de Franse broden vinden ze hier erg lekker, zowel op zuurdesem als op gist basis.
Voor het zuurdesem werk ik met desem op 100% en 60% hydratatie. Waarom 2 soorten? heel simpel staat zo in de recepten die ik heb, maar ik gebruik voornamelijk de 60%.
Deeg kneden gaat hier met een Maxima MPM 7 maar op het verlanglijstje staat een Spiraalkneder met minimaal 2 snelheden en een leemoven.
Ik hoop hier vooral inspiratie te vinden en een enkele tip als ik deze nodig ben.