Ha allen,
Ik bak al mijn hele leven (nouja, ik zal 15 geweest zijn… dus bij elkaar 45 jaar) brood maar alleen als ik er zin in heb. Zin in lekker vers brood. Ik ben dus geen productiebakker en ook niet een bakker die het proces tot in de finesses beheerst. Daarom heb ik me aangemeld.
Toen 10 jaar geleden de oven onder ons 5pits fornuis het begaf ben ik op een Rofco B10 uitgekomen als vervanger, die ik met wat kunst en vliegwerk voor alles dat gebakken moet worden gebruik. En ben ik aanzienlijk vaker ons ‘dagelijks brood’ gaan bakken.
Mijn bakwerk bestaat voornamelijk uit zuurdesem-broden. Als dat allemaal lukt en goed smaakt geeft dat een hoop voldoening. De Super heeft een slechte broodklant aan mij.
In het dagelijks leven ben ik vormgever en webdesigner. De combinatie van techniek, ambacht en creativiteit ligt me wel - een site bouwen is wat dat betreft niet zo verschillend van brood bakken.
Deskman bakt ook
- Deskman
- Jongste bediende
- Berichten: 36
- Lid geworden op: do 06 mei 2021, 09:55
- Locatie: 023
- Contacteer:
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Deskman bakt ook
Welkom!
Start vooral ook een eigen draadje op om te laten zien wat je zoal bakt.
Start vooral ook een eigen draadje op om te laten zien wat je zoal bakt.
Niet bij brood alleen....
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Deskman bakt ook
Welkom op het forum Deskman!
En idd broden met een doorsnede er bij vinden we altijd leuk om te zien.
En idd broden met een doorsnede er bij vinden we altijd leuk om te zien.
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist