Hallo Allemaal

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
PSD
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: vr 03 jul 2020, 20:47

Hallo Allemaal

Bericht door PSD »

Hallo Ik ben Piet bak nu sinds maart weer brood met zuurdesem. De eerste weken ging het goed mooie broden best tevreden. Dus maar een tweede zak van 25 kg gehaald bij de Hanos, toen ging het mis, brood reisde niet meer alleen maar platte broden. Desem was en beleeft heel zuur, was er zo flauw van dat ik het bijna weg gespoeld had in de gootsteen. Toch niet gedaan en het op een andere manier geprobeerd. Nu gaat het alweer een paar weken heel goed. En ben weer lekker aan het bakken. Ga hier een kijken wat ik nog allemaal,leren kan.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Hallo Allemaal

Bericht door Rik59 »

Desem geeft nogal eens problemen met erg warm weer..
Ikzelf hoef eigenlijk o.a. geen desem-volkoren te bakken.. en denk dat andere varianten ook veel problemen geven..

1 verander niet teveel aan het recept...
2 gebruik niet al teveel desem...
3 koel eventueel
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Hallo Allemaal

Bericht door Levinebaktbrood »

Welkom Piet :)
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie