Even voorstellen, ik ben Tobias

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tobias Van Hengel
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 15 jun 2020, 01:13

Even voorstellen, ik ben Tobias

Bericht door Tobias Van Hengel »

Hallo allemaal,
Mijn naam is Tobias en ik ben sinds kort begonnen met brood bakken.
Mijn doel is om in mijn eigen brood te kunnen voorzien en ben nu ongeveer een maand hiermee bezig. Begonnen met drooggist maar gebruik nu vrijwel alleen desem, af en toe gecombineerd met drooggist. Ik kan nu vloerbroden, stokbrood en vlaai maken maar mis nog wat techniek dus er is ruimte voor verbetering.
Ik heb alleen de beschikking over een hetelucht oven van Indesit (cucina k343) en kan dus geen stoom toevoegen. Ik heb een chamotte tegel van 3cm besteld en hoop op die manier genoeg warmte te kunnen behouden wanneer ik de oven uitzet om stoom te kunnen maken voor een paar minuten voor de hetelucht weer aan moet.
Het liefst zou ik een budget brood oven willen maar de goedkoopste Rofco vind ik nu nog wat te duur voor mijn hobby. Ik heb een pizzaoven op het oog van 12 x 42 x 42 op 230v met boven en onder regelbare thermo's die tot 350° kan maar weet niet of ik hier goed aan zou doen. Eerst maar eens afwachten hoe het gaat op een steen bakken in mijn oude oven.
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Even voorstellen, ik ben Tobias

Bericht door WesleyNL »

Welkom en veel plezier op het forum!
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Plaats reactie