Open doors

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
NickyxPeter
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: za 06 jun 2020, 20:06

Open doors

Bericht door NickyxPeter »

Hallo,

Laten we ons even voorstellen. Niet zozeer omdat we zelf extrovert zijn maar vooral om jullie een korte introductie gegeven, zoals de traditie van dit forum verwacht.

We zijn Peter & Nicky uit Lommel. We zijn beide net de 40 gepasseerd en zijn al een jaar of 8 zelfbakkers. Regelmatig ons eigen vers brood, sommige dagen gepimpt met nootjes of zaden. Verder zijn we levensgenieters en koken ook graag.

Hoe zijn we op dit forum terecht gekomen?
Zoals de halve wereld googelen we onze bakproblemen, en vaak kwamen we op dit forum terecht.
Onze laatste zoektocht naar een nieuwe kneedmachine, bracht ons zo ver in dit forum dat dit ons verleid heeft om ons aan te melden.
Snuisterend in dit forum naar informatie, vonden we zoveel kennis, zoveel bakpassie, dat we graag deel willen uitmaken van dit forum. Jullie zullen ons vermoedelijk niet dagelijks terug zien, maar we hopen hier een stekje te vinden als thuisbakker om ideeën, recepten en problemen uit te wisselen.

Hoe ver zitten we en wat is ons huidig kennisniveau?
We zijn begonnen zonder voorkennis met tips and trics van andere thuisbakkers. We hebben een aantal jaren met de hand gekneed. We kneden nu met onze 'stervende' kitchenaid artisan en we bakken in een klassieke oven. We bakken elke 2 dagen ons eigen broodje.
Ons brood is altijd wel smakelijk en krokant, maar heeft nooit echt dezelfde vorm. Wij noemen het karakter, maar jullie vinden er op termijn waarschijnlijk een deel beginnersfouten in, waarvan we ons nu nog niet bewust zijn. Ons Frans stokbrood is al aan versie 13, waarbij onze Poolish zeker voor een goede smaak zorgt, maar waarvan het eindresultaat nog niet is wat we ervan verwachten. Pizzadeeg en foccacia gaan ons goed af, zelfgemaakt ciabatta is een ramp. Een simpel cakeje lukt ons nog wel, aan echte biscuits zijn we nog niet begonnen.

Voor zover een korte voorstelling van onszelf en ons huidig 'kennis'niveau. We kijken er al naar uit om onze bak ervaringen met jullie te delen en vooral om te leren uit jullie kennis en passie.
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Open doors

Bericht door WesleyNL »

Hoi Peter en Nicky,

Wat een leuk introductieverhaal maar wat jammer dat jullie kitchenaid stervende is.
Ik hoop dat hij nog even in leven blijft.
Succes met jullie speurtocht en vooral veel plezier met bakken en op dit forum.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Open doors

Bericht door Vitamine C »

Welkom op het forum.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Open doors

Bericht door Levinebaktbrood »

Welkom op het forum :).

Jullie kunnen je vragen stellen in de daarvoor bestemde rubrieken.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
NickyxPeter
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: za 06 jun 2020, 20:06

Re: Open doors

Bericht door NickyxPeter »

Bedankt allemaal,

Specifieke vragen hebben we nu nog niet, maar dat zal op den duur wel komen.

We hebben immers al enkele van onze vragen beantwoord gezien, voordat we ze konden stellen

Groetjes,
Plaats reactie