Ik ben al eerder lid geweest, maar heb een poos niet gebakken.
Ik heb onder andere veel gereisd en ben daarbij ook op jacht gegaan naar de diverse broden in landen als Iran, Oezbekistan en Kirgizië.
Het interessantste brood vond ik in Samarkand. Aangezien dit de laatste, grote stad was voor de karavans de woestijn bij Kasgkar in China introkken, was dit dus ook de enige plaats waar met een zuurdesem werd gebakken, omdat dit brood langer vers bleef.
En ditzelfde brood is nog steeds overal te koop, maar alleen in Samarkand, niet in de overige steden.
Het lekkerste brood at in Iran; Barbari genaamd.
Hoewel het brood dat voor mijn neus in een grote, diepe ronde kleioven in een dorp in Kirgizië gebakken werd en ik warm verslond, alvorens paard te gaan rijden op 4000 meter hoogte, ook onvergetelijk was.
Om het maar niet over de kunst van het ambacht van de bakker en zijn vrouw te hebben.
Ik heb echt ademloos toegekeken hoe brood na brood in de roodglooiende oven verdween en er een paar minuten later weer uitkwam.
Als ik weet hoe, zal ik eens foto’s plaatsen.
Uit Oezbekistan heb ik deegstempels en broodkammen meegenomen, prachtige souvenirs.
Maar, aangezien ik mijn forumnaam en ww niet meer weet, heb ik dus een nieuw account aangemaakt.
Nu in deze barre tijden, ben ik weer gaan bakken.
En kom ik regelmatig dingen tegen, die ik ondanks zoeken niet kan vinden.
In mijn badkamer staat op dit moment een volkoren/tritordeum-batard met veel pitten te rijzen.
Minstens één keer in de week eist zoonlief de Italiaanse worstenbroodjes van Levine, hoewel we het recept enigzins hebben aangepast naar onze smaak.
Ik hoop weer veel van iedereen te kunnen leren!
Groet,
Gabriëlle
Hallo allemaal!
- Gabrielle
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: di 12 mei 2020, 12:13
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Hallo allemaal!
Welkom en veel plezier op het forum.
Mooie verhaal :-)
Mooie verhaal :-)
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Hallo allemaal!
Welkom terug Gabriëlle
En ja, die Italiaanse gehaktbroodjes ... Ik ken wel meer mensen die ze elke week willen
En ja, die Italiaanse gehaktbroodjes ... Ik ken wel meer mensen die ze elke week willen
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- willemsingapore
- Deegkneder
- Berichten: 159
- Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53
Re: Hallo allemaal!
Hallo Gabriella, welkom op het forum.
In het grijze verleden heb ik ooit eens een poging gedaan om Barbari te bakken Het staat me bij dat het een plat brood is met nigella zaadjes erop. Het zal echter nooit zo lekker smaken als in Iran gebakken in een stenen oven...
Groetjes,
Willem
In het grijze verleden heb ik ooit eens een poging gedaan om Barbari te bakken Het staat me bij dat het een plat brood is met nigella zaadjes erop. Het zal echter nooit zo lekker smaken als in Iran gebakken in een stenen oven...
Groetjes,
Willem
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Hallo allemaal!
Welkom Gabrielle, ben benieuwd naar je foto’s!
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit