Ik ben Arie uit Leiden en wil me graag even voorstellen.
Jaren geleden, ik was pas met AOW, heb ik aan de hand van een cursusboek broodbakken van de marine geprobeerd gezond, lekker, eenvoudig, voedzaam en oorspronkelijk knip volkoren te bakken. Mijn zoon heeft als kok bij de marine gevaren. Omdat ik verzot ben op hele halfjes volkoren knip (met twee krokante kapjes) heb ik 4 kleine blauwstalen bakblikken voor halfjes gekocht, 15 x 10 x 8,5 cm., die passen alle vier precies in mijn oven. Min of meer toevallig kwam ik op de website van Broodsmakelijk met een voor mij interessant verhaal hoe je deze blikken kunt inbranden en ze ook goed kunt onderhouden. Ik besloot de bakblikken weer in ere te herstellen.
En als je dan van die mooie bakblikken hebt, tja… dan ga je toch maar weer proberen om je eigen boterhammetje te bakken. Inknippen doe ik nog niet, eerst maar me maar eens de techniek van het bakken van een fatsoenlijk gerezen halfje volkoren eigen maken.
Beste broodbakkers...
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
Beste broodbakkers...
Laatst gewijzigd door Arie op wo 01 apr 2020, 16:47, 1 keer totaal gewijzigd.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Beste broodbakkers...
Welkom Arie, laat maar gauw eens een broodje zien!
Niet bij brood alleen....
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Beste broodbakkers...
Hoi Arie Welkom!!
Dat blauwe kookboekje van de marine is net zo leuk (jubileumboek) met raasdonders en nooitgedagt en de befaamde nasi van de marine natuurlijk,,
Have fun hier en we love pics!!
Dat blauwe kookboekje van de marine is net zo leuk (jubileumboek) met raasdonders en nooitgedagt en de befaamde nasi van de marine natuurlijk,,
Have fun hier en we love pics!!
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Beste broodbakkers...
Welkom op ons forum Arie!
Leuk dat je ook halfjes gaat bakken. Ik kijk uit naar de foto”s......
Leuk dat je ook halfjes gaat bakken. Ik kijk uit naar de foto”s......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
Re: Beste broodbakkers...
Dank je wel voor je welkom, Papagena. Wat foto's van m'n brood betreft: Ik doe mijn best...
Mijn dagelijks brood...
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
Re: Beste broodbakkers...
Dank je wel voor je welkomstwoorden, Rik. Ja, de marine... Zelf zat ik Hollandse jongen bij de Limburgse Jagers, mijn zoon deed het beter, werd kok bij de marine, dus ook nu nog wordt ik regelmatig verwend met een blauwe hap, ook al is hij allang niet meer in dienst...
Mijn dagelijks brood...
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
Re: Beste broodbakkers...
Dank je wel, Bakker Gerrit, voor je welkomstwoorden. Ik heb al veel foto's van je gezien Ze zijn voor mij een stimulans om het steeds weer, en dan steeds weer beter, te proberen. De mijne kunnen daar voorlopig niet aan tippen, maar toch zal ik ze posten, dat lijkt mij voorlopig de beste manier om betere en mooiere halfjes knip volkoren te bakken...BakkerGerrit schreef: ↑wo 01 apr 2020, 11:45 Welkom op ons forum Arie!
Leuk dat je ook halfjes gaat bakken. Ik kijk uit naar de foto”s......
Mijn dagelijks brood...