Wat een geweldig Forum, ik kwam hier terecht toen ik informatie zocht over het bakken van Fries Roggebrood.
Ondanks dat ik een slechte kok ben, bak ik wel heel graag: brood, cakes, koekjes. Nederlandse, Engelse en Zweedse recepten en een recente interesse voor Viking (oud Scandinavisch).
Recepten uitproberen en aanpassen vind ik geweldig (vooral minder zout) en heel vaak gebruik ik mijn Slow Cooker voor het bakken van brood, vooral zuurdesem en Iers Soda brood.
Ik verheug mij erop het doorlezen van het Forum en om gebruik te mogen maken van de ervaringen van anderen!
Ook even voorstellen
- HelenVarras
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: di 28 jan 2020, 13:10
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Ook even voorstellen
Welkom op ons forum HelenVarras! (Of mogen we Helen zeggen? )
We kijken uit naar foto’s van je brood......
We kijken uit naar foto’s van je brood......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Ook even voorstellen
Welkom Helen..
Waar vind je je recepten voor oud Scandinavisch??
Waar vind je je recepten voor oud Scandinavisch??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- HelenVarras
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: di 28 jan 2020, 13:10
Re: Ook even voorstellen
Dankjewel, Gerrit. Heel graag! :-)
- HelenVarras
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: di 28 jan 2020, 13:10
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Ook even voorstellen
Welkom Helen .
Een korte opmerking over zout verminderen: zout is een belangrijk onderdeel van brood. Het zorgt voor smaak, mooiere korstkleur, brood blijft langer vers en heel belangrijk: zout versterkt het glutennetwerk. Zoutgehalte in brood 1,5 - 2%.
Een korte opmerking over zout verminderen: zout is een belangrijk onderdeel van brood. Het zorgt voor smaak, mooiere korstkleur, brood blijft langer vers en heel belangrijk: zout versterkt het glutennetwerk. Zoutgehalte in brood 1,5 - 2%.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- HelenVarras
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: di 28 jan 2020, 13:10
Re: Ook even voorstellen
Dankjewel, Levine!
En dank voor de terechte info over het zout.
Als ik mijn brood zou verkopen zou ik beslist niet aan de verhoudingen tornen maar privé vind ik het (ik leef zoutarm) een uitdaging om met minder te experimenteren :-)