Sinds kort heb ik mijn oude hobby broodbakken weer opgepakt en na een hele dag met ‘edwinbaktbrood’ ben ik weer veel wijzer. Onze kinderen zijn niet allemaal even enthousiast (yuk, brood met pitten, dat desembrood stinkt).... ik ben tevreden: de basis komt meestal goed uit de oven. En als het niet lukt dan weet ik meestal wel wat er mis is gegaan. En anders heb ik jullie, toch?
Ik ben op zoek naar slimme manieren om 2x per week lekker brood te maken naast een fulltime baan en een gezin
Nieuwe broodenthousiast
- Miepj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Nieuwe broodenthousiast
Welkom op het forum :G
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Homers
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: wo 23 jan 2019, 16:55
Re: Nieuwe broodenthousiast
Welkom,
ik maak pas sinds heel kort "nachtbrood" zonder voordeeg en 24 -48 uur 2e rijs in de koelkast omdat ik dit voorlopig het handigst vindt in combinatie met 40 urige werkweek.
ik maak pas sinds heel kort "nachtbrood" zonder voordeeg en 24 -48 uur 2e rijs in de koelkast omdat ik dit voorlopig het handigst vindt in combinatie met 40 urige werkweek.
- Miepj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03
Re: Nieuwe broodenthousiast
Waar kan ik daar iets over lezen?
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Nieuwe broodenthousiast
Homers doelt op brood van desem of zuurdesem... is hier wel het een en ander over te vinden denk ik :shy: :shy:
Verder zeg je baan op en het gezin de deur uit en je hebt dan lijkt me een gezonde basis om een dagelijkse hoeveelheid brood uit de oven te toveren... :D, :D,
Niet te vergeten hebben wij Levinebaktbrood.. tja... kan Edwin gewoon niet tegenop...
Verder zeg je baan op en het gezin de deur uit en je hebt dan lijkt me een gezonde basis om een dagelijkse hoeveelheid brood uit de oven te toveren... :D, :D,
Niet te vergeten hebben wij Levinebaktbrood.. tja... kan Edwin gewoon niet tegenop...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Homers
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: wo 23 jan 2019, 16:55
Re: Nieuwe broodenthousiast
Het nachtbrood waar ik het over heb is inderdaad zoals Rik schrijft een Zuurdesembrood, deze:
https://www.xandrabaktbrood.nl/brood-2/ ... achtbrood/
Nu voor de derde keer gemaakt en de manier van rijzen vindt ik handig. Ik geloof zeker dat als men beweert dat rijzen met een voordeeg een mooier resultaat geeft maar dat heb ik zelf nog niet onder de knie.
https://www.xandrabaktbrood.nl/brood-2/ ... achtbrood/
Nu voor de derde keer gemaakt en de manier van rijzen vindt ik handig. Ik geloof zeker dat als men beweert dat rijzen met een voordeeg een mooier resultaat geeft maar dat heb ik zelf nog niet onder de knie.
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Nieuwe broodenthousiast
Welkom Miepj!
Je kunt ook met heel weinig gist 'nachtbrood' bakken. Het is wel aan te raden om eerst 'gewone' manieren van brood bakken onder de knie te hebben voor je hieraan begint.
Er is op het forum al een en ander over geschreven:
De manier van forumlid stillekracht. I.p.v kadetten maken kun je dit deeg ook in een broodbus doen.
Levine heeft recepten van Lutz Geisler met weinig gist uitgeprobeerd. Zie dit topic.
Je kunt ook met heel weinig gist 'nachtbrood' bakken. Het is wel aan te raden om eerst 'gewone' manieren van brood bakken onder de knie te hebben voor je hieraan begint.
Er is op het forum al een en ander over geschreven:
De manier van forumlid stillekracht. I.p.v kadetten maken kun je dit deeg ook in een broodbus doen.
Levine heeft recepten van Lutz Geisler met weinig gist uitgeprobeerd. Zie dit topic.