Sinds gisteren een Inventum BM121B

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
toine
Chef stoffer en blik
Berichten: 8
Lid geworden op: zo 13 jan 2019, 20:49

Sinds gisteren een Inventum BM121B

Bericht door toine »

Hallo ik ben Toine en 64 jr oud en kom uit Halsteren, samen met de vrouw deze bbm gekocht.
Nu zondag het tweede brood gebakken, het valt nog niet mee maar oefening baart kunst.
De broden zien er best wel goed uit , en smaken ook lekker.
Wel lopen we tegen een paar problemen aan, het brood komt heel moeilijk uit het grote bakblik.
Bij het eerste brood zaten de kneedhaken zo vast als een huis in het bakblik, dus toen we het brood eruit hadden gekregen zaten er twee grote sinkholes in het brood.
Nu bij het tweede brood zat 1 haak in het brood en 1 nog in het blik, moeten de haken als je ze in het blik doet in dezelfde richting gezet worden of maakt dat niet uit?
Ook is de korst wat ingezakt nog, maar goed dat zal een kwestie zijn van proberen.
Misschien kan een van jullie ons helpen v.w.b de vragen, alvast bedankt.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Sinds gisteren een Inventum BM121B

Bericht door BakkerGerrit »

Welkom Toine, er zijn hier voldoende bbm bakkers die je werder kunnen helpen. Succes, het komt goed :2th:
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Sinds gisteren een Inventum BM121B

Bericht door papagena »

Tja, met een broodbakmachine heb je bijna per definitie een gat aan de onderkant van je brood. Bij de ene machine is dat groter dan bij de andere. Soms gaat een brood gemakkelijker uit het blik wanneer je het na het bakken een half uurtje hebt laten afkoelen. Misschien helpt dat.
Helpt dat niet dan zou je het volgende kunnen proberen: Wanneer je machine is gestopt met kneden, haal je het blik uit de machine terwijl je het programma gewoon laat doorlopen.
Je haalt het deeg en de kneedhaken uit de bak, bolt het deeg weer netjes op en legt het weer terug in het blik en je zet het blik weer in de machine. Met een beetje geluk heb je dan alleen maar een klein gaatje aan de onderkant zitten.
Dit moet je dus vrij snel na het kneden doen en niet vlak voordat de machine gaat bakken.

Mbt het rijzen: geef een een foto en doe je recept erbij dan kijken we ernaar.
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
toine
Chef stoffer en blik
Berichten: 8
Lid geworden op: zo 13 jan 2019, 20:49

Re: Sinds gisteren een Inventum BM121B

Bericht door toine »

Bedankt voor de reactie.
We gebruiken broodmix van de molenaar .
Het tweede brood kwam al iets beter los uit het blik en zakte het minder in.

we gaan nu de derde poging wagen Molen broodmix meergranen .
Daar zit een zakje gist in zelf nog toevoegen water en boter.
En dan zetten we de korst op donker, basis programma in de BBM 900 gram.
De eerste poging was tarwe /rogge de tweede donker bruin.
Ben benieuwd wordt vervolgd.
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Sinds gisteren een Inventum BM121B

Bericht door Anna »

Welkom Toine! Is het nog gelukt? Laat je resultaat ook eens zien bij Wat hebben we ervan gebakken? Of maak even een topic aan bij de BBM-afdeling.
Plaats reactie