Even voorstellen
Geplaatst: zo 12 aug 2012, 00:24
Hallo allemaal,
Ik heb mij zojuist geregistreerd en zal me daarom ook maar even voorstellen. Ik ben Folkert, man, 34 jaar, Fries van geboorte, woonachtig in Limburg. Ik houd van koken, maar vooral van bakken. Vanaf mijn studententijd bak ik dagelijks brood, aanvankelijk met de hand (met zeer wisselend succes), vervolgens met een broodbakmachine (altijd met succes, maar daar is geen kunst aan) en sinds kort ook weer nu en dan met de hand/keukenmachine. Dit is aangewakkerd door de aanschaf van een (tweedehands) Braun keukenmachine en de ontdekking van de fantastische website van Levine. Ik heb al diverse recepten geprobeerd en gekopieerd voor mijn persoonlijke "formularium".
Ik ben vooral geïnteresseerd in het bakken met desem, vooral omdat ik in mijn studententijd in Groningen genoot van de heerlijke desembroden van de desembakker "de Terp" die zijn broden verkocht in plaatselijke natuurvoedingswinkels, maar ik er zelf nooit in ben geslaagd om in de buurt te komen van die kwaliteit en smaak. Vooral het rijstbrood. een compact desembrood vol met rijst en met sesam bovenop, zou ik graag eens willen namaken.
Vermoedelijk zal ik meer een lezende dan een schrijvende forumgebruiker worden, maar wie weet.
Ik heb mij zojuist geregistreerd en zal me daarom ook maar even voorstellen. Ik ben Folkert, man, 34 jaar, Fries van geboorte, woonachtig in Limburg. Ik houd van koken, maar vooral van bakken. Vanaf mijn studententijd bak ik dagelijks brood, aanvankelijk met de hand (met zeer wisselend succes), vervolgens met een broodbakmachine (altijd met succes, maar daar is geen kunst aan) en sinds kort ook weer nu en dan met de hand/keukenmachine. Dit is aangewakkerd door de aanschaf van een (tweedehands) Braun keukenmachine en de ontdekking van de fantastische website van Levine. Ik heb al diverse recepten geprobeerd en gekopieerd voor mijn persoonlijke "formularium".
Ik ben vooral geïnteresseerd in het bakken met desem, vooral omdat ik in mijn studententijd in Groningen genoot van de heerlijke desembroden van de desembakker "de Terp" die zijn broden verkocht in plaatselijke natuurvoedingswinkels, maar ik er zelf nooit in ben geslaagd om in de buurt te komen van die kwaliteit en smaak. Vooral het rijstbrood. een compact desembrood vol met rijst en met sesam bovenop, zou ik graag eens willen namaken.
Vermoedelijk zal ik meer een lezende dan een schrijvende forumgebruiker worden, maar wie weet.