Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Gebruikersavatar
Door WimHeijmans
#60538
Ik ben Wim en enkele jaren geleden naar China geimmigreerd (ja ook dat kan)
Ik ben oer Branbants dus brood is een primaire levensbehoefte voor mij.

In China kunnen ze geen brood bakken! Ze maken hier letterlijk enkel zoete broodjes. Niet echt lekker met een plak kaas (wat je ook met een kaarsje moet zoeken).

Ik heb hier op internet (binnen de Great Chinese Firewall) toch aardig wat ingredienten kunnen vinden om een leker brood te kunnen bakken.

Net een nieuwe keuken ingericht met een ASKO steam support oven, een stevige deeg machine, een flinke pizza steen

Nu ga ik dit forum afzoeken naar nieuwe recepten om mijn chinese famiie eens wat brood cultuur bij te brengen.

Nu al maak ik ieder weekend worstebroodjes (ik kan er een winkeltje mee beginnen :D
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60540
Welkom Wim..

Wat zou ik graag met je willen ruilen voor al het andere eten waar jij dagelijks tegenaan loopt en wellicht eet..
Ik heb in Beijing vertoefd en twee keer per dag het restaurant in aan die glazen draaischijf.. ik heb niet gegeten maar gevreten!!
Erna heeft het ruim 3 jaar geduurd voor ik hier weer bij een Chinees binnenstapte en nu nog zelden bij één die een zeer goede loempia heeft en een bami die lekker droog is en goed van smaak (beide niet zo'n oliehap).
Veelal kook ik nu zelf Aziatisch.. niet alleen Chinees.. maar ook Thais, Koreaans, Vietnamees, Indiaas en Indisch..

Qua patisserie zijn het daar bij jou stuk voor stuk kunstenaars waar ik bij heb mogen zitten.. ik heb daar werkelijk prachtig gebak gezien.. en allemaal handwerk..

Ik denk dat vele Nederlanders niet weten wat er te eten is aan die kant van de Chinese muur...

Bloem lijkt me goed te koop in China en als je niet aan gist kunt komen.. kun je desem overwegen..
SUC6 Wim..
Laatst gewijzigd door Rik59 op za 09 jun 2018, 22:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door jvanoort
#60589
Dag Wim, welkom van een andere nieuwe forumbezoeker.

Komende zomer ga ik voor het eerst rondreizen in China, dus ik verheug me al enorm op de diversiteit aan nieuwe smaken!
Brood laten rijzen in de koeling

Hoi, plötzblog is zeker een goede bron. Nu v[…]

oranje snippers

Hoi, nog een ding omdat ik in Belgie echt last ha[…]

Zo'n bakblik zit een beetje lossig. Vraag mij niet[…]

Wat een geweldig filmpje! Bedankt hiervoor. Ik heb[…]