Dag Beste Broodbakkers,
Ik ben Ad en bak al vele jaren gistbrood als hobby. Regelmatig een lekker brood, maar ook wel eens een miskleun.
Ik ben nu aan het studeren hoe ik een desembrood moet maken. Het toepassen van de bakkersformule op desembrood
vond ik moeilijk omdat ik geen idee had hoeveel desem ik moest gebruiken als vervanger van het gist. Dankzij dit forum ben ik er nu achter dat je in het algemeen 20 tot 30 procent van de totale hoeveelheid meel kan nemen.
Ik hoop hier nog veel leuke discussies over broodbakken te hebben.
Allemaal veel succes,
Ad
Voorstellen
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Voorstellen
Welkom Ad :G
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Voorstellen
Welkom Ad! Gelukkig zijn vele bakker je voorgegaan wat betreft desembroden, dus helemaal het wiel opnieuw uitvinden hoeft niet Kijk eens bij het onderdeel recepten, zuurdesem of bij de recepten van Levine . De tips van weekendbakery (inclusief basisrecept) zijn ook handig. Laat je een foto zien als je wat gemaakt hebt? Dat vinden we leuk :grin: