Nieuw op dit forum: Willeke

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Willeke
Chef stoffer en blik
Berichten: 8
Lid geworden op: wo 27 dec 2017, 16:07

Nieuw op dit forum: Willeke

Bericht door Willeke »

Dag, ik stel mezelf graag even voor.

Ik ben Willeke, 57 jaar. Naast mijn drukke baan, kook ik graag en ben veel bezig met gezonde voeding. Jam maken, soepjes, allemaal heerlijk. En nu probeer ik brood te leren bakken. Nog niet zo simpel, is mijn ervaring. Ik heb al een en ander weg moeten gooien.... :shy:
Daarom maar op dit forum tips opzoeken. Ik ben nu bezig om voor het eerst een brood te bakken met een desem.

Groet,

Willeke
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Nieuw op dit forum: Willeke

Bericht door Levinebaktbrood »

Welkom Willeke :G.

Tip: probeer eerst gistbrood onder de knie te krijgen en ga dan over op desem.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
AndreaB
Chef stoffer en blik
Berichten: 14
Lid geworden op: zo 29 okt 2017, 12:00

Re: Nieuw op dit forum: Willeke

Bericht door AndreaB »

Welkom Willeke!
Gebruikersavatar
Willeke
Chef stoffer en blik
Berichten: 8
Lid geworden op: wo 27 dec 2017, 16:07

Re: Nieuw op dit forum: Willeke

Bericht door Willeke »

Levinebaktbrood schreef:Welkom Willeke :G.

Tip: probeer eerst gistbrood onder de knie te krijgen en ga dan over op desem.
Dank voor de tip, maar hij komt te laat. Ik vond het brood van gistdeeg niet zo lekker smaken. Daarom met desem begonnen. Daar zat meer smaak aan, las ik.

Achteraf blijkt dat mijn oven niet meer heet genoeg werd. Het was ook al een oudje.
Inmiddels de oven vervangen. Ik heb een hybride deeg gemaakt met én desem en wat verse gist en dit is het resultaat:

Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Willeke
Chef stoffer en blik
Berichten: 8
Lid geworden op: wo 27 dec 2017, 16:07

Re: Nieuw op dit forum: Willeke

Bericht door Willeke »

PS. Je laatste boek gekocht, Levine. Héél duidelijk. Complimenten!
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Nieuw op dit forum: Willeke

Bericht door Bioloogje »

Mooie broodjes hoor Willeke! En gefeliciteerd met je nieuwe oven[emoji106]
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Willeke
Chef stoffer en blik
Berichten: 8
Lid geworden op: wo 27 dec 2017, 16:07

Re: Nieuw op dit forum: Willeke

Bericht door Willeke »

Thnx. Ben er er blij. Het is voor het eerst een fatsoenlijk resultaat geworden.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Nieuw op dit forum: Willeke

Bericht door lekkermelig »

Willeke, welkom op het forum.

Resultaten van je baksels en vragen kan je op andere plekken in dit forum posten. Dit is alleen een voorstel rubriek.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Nieuw op dit forum: Willeke

Bericht door Anna »

Welkom Willeke! Weer een oven hebben die het goed doet is echt heel fijn weet ik uit ervaring.

Nog een vraagje, wil je je onderschrift in tapatalk uitzetten? Hier staat de uitleg: viewtopic.php?f=32&t=5248
Plaats reactie