Hallo,
Ik ben gepensioneerd (heerlijk!) en ik woon in de buurt van Zutphen.
Een paar jaar geleden ben ik al 's bezig geweest met (desem)brood bakken, en dat wil ik weer op gaan pakken. Niet om een allround bakker te worden (ik ben helemaal niet zo'n keukenprinses), maar om mijn eigen dagelijks brood te maken.
Het streven is om twee varianten te perfectioneren: eentje met heel veel zaden, en eentje met gekiemde tarwe...
De afgelopen weken weer een rogge/tarwemeel desemstarter gemaakt en die doet 't inmiddels goed. Ik heb er nu twee keer een brood mee gebakken met mijn basisrecept (busbrood van half bloem half volkoren, handje havermout en handje sesamzaad) de eerste is goed gelukt, smaakte lekker en had een mooie ovenplof, de tweede was minder, te lange eerste rijs, denk ik.
Ik heb al een hoop rondgeneusd op dit forum, machtig interessant allemaal!
Joyce stelt zich voor
- Jaydot
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: wo 16 aug 2017, 21:56
- Locatie: Brummen
- Contacteer:
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Joyce stelt zich voor
Welkom Joyce :G
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken