Even voorstellen -> Rémon
- bakkerijremon
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 60
- Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11
Even voorstellen -> Rémon
Hi! Ik ben Rémon.
Naast het werken binnen mijn onderneming als online marketeer bak ik ook graag natuurlijk en vers brood.
Brood bakken is voor mij niet altijd ‘makkelijk’ geweest. En dat is het nog steeds niet, er gaat nog regelmatig wat volledig verkeerd! Ik ben geen patissier of professioneel bakker, maar ik ben wel (zoals velen van jullie) een èchte hobbybakker!
Ik geniet van vers brood. Brood van natuurlijke ingrediënten, brood zonder toevoegingen waarvan we moeten ‘googlen’ wat ze nu eigenlijk zijn. Het nadeel is dat het brood niet wordt zoals we hopen of verwachten. Ook mislukt het brood soms volledig!
Ik heb me hier aangemeld om van jullie te leren en wellicht anderen te kunnen helpen en om hier een daar een recept te proberen. Zelf ben ik nog niet begonnen met desem maar dat staat wel op de planning. Vooral ervaring met 'direct deeg' en het werken met een poolish.
Tot op het forum!
Naast het werken binnen mijn onderneming als online marketeer bak ik ook graag natuurlijk en vers brood.
Brood bakken is voor mij niet altijd ‘makkelijk’ geweest. En dat is het nog steeds niet, er gaat nog regelmatig wat volledig verkeerd! Ik ben geen patissier of professioneel bakker, maar ik ben wel (zoals velen van jullie) een èchte hobbybakker!
Ik geniet van vers brood. Brood van natuurlijke ingrediënten, brood zonder toevoegingen waarvan we moeten ‘googlen’ wat ze nu eigenlijk zijn. Het nadeel is dat het brood niet wordt zoals we hopen of verwachten. Ook mislukt het brood soms volledig!
Ik heb me hier aangemeld om van jullie te leren en wellicht anderen te kunnen helpen en om hier een daar een recept te proberen. Zelf ben ik nog niet begonnen met desem maar dat staat wel op de planning. Vooral ervaring met 'direct deeg' en het werken met een poolish.
Tot op het forum!
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Even voorstellen -> Rémon
Welkom Rémon,
We zijn allemaal ergens begonnen en wie weet waar we als bakker allemaal wel niet kunnen eindigen.
Een beetje gezond verstand, veel lezen en veel doen en je zult zien dat je een heel eind komt.
Start vooral een eigen draadje a la "Baksels van Rémon" en je krijgt vast wel opmerkingen/feedback of, bij echte problemen start je een draadje in "Wat ging er mis?"
We zijn allemaal ergens begonnen en wie weet waar we als bakker allemaal wel niet kunnen eindigen.
Een beetje gezond verstand, veel lezen en veel doen en je zult zien dat je een heel eind komt.
Start vooral een eigen draadje a la "Baksels van Rémon" en je krijgt vast wel opmerkingen/feedback of, bij echte problemen start je een draadje in "Wat ging er mis?"
Niet bij brood alleen....
- bakkerijremon
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 60
- Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11
Re: Even voorstellen -> Rémon
Bedankt voor je reactie en suggestie, dat ga ik zeker doen!
Een heel fijn weekend
Een heel fijn weekend
- Jay-R
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
- Contacteer:
Re: Even voorstellen -> Rémon
Dag Rémon,
Weliswaar na een hoop proberen, heb ik gemerkt dat desem erg “forgiving” is. Het tijdspad tussen gelukt, goed gelukt, super gelukt en mislukt is in mijn ogen groter dan bij gistdeeg en het smaakt altijd goed, zelf als het lijkt dat het niet gelukt is.
Ik zou zeggen, start je desem [emoji6]
Weliswaar na een hoop proberen, heb ik gemerkt dat desem erg “forgiving” is. Het tijdspad tussen gelukt, goed gelukt, super gelukt en mislukt is in mijn ogen groter dan bij gistdeeg en het smaakt altijd goed, zelf als het lijkt dat het niet gelukt is.
Ik zou zeggen, start je desem [emoji6]
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
- bakkerijremon
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 60
- Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11
Re: Even voorstellen -> Rémon
Mijn desem is inmiddels gestart! Dank voor de informatie
- Jay-R
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
- Contacteer:
Re: Even voorstellen -> Rémon
Succes!
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Even voorstellen -> Rémon
Welkom Rémon
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakkerijremon
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 60
- Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11
Re: Even voorstellen -> Rémon
Mijn desem was super actief! Na 3 dagen al gereed voor gebruik. Mijn desem 'zwom' netjes tijdens mijn watertest. Inmiddels heb ik 4 keer gevouwen, vanavond gaat hij met mandje en al in de koelkast. Morgen komt mijn ovensteen binnen en dan ga ik bakken!
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Even voorstellen -> Rémon
Desem na 3 dagen actief genoeg om mee te bakken kan niet. Na 2 of 3 dagen is er weliswaar vaak al reactie te zien of de desem verdubbeld maar dat betekent niet dat de desem al klaar is. Het kan dan ook zomaar gebeuren dat de desem de dagen erna, ook al blijf je hem verversen, het niet goed meer doet. Je hebt dan nog niet de goede micro organismen te pakken.
Het duurt 7 - 10 dagen voordat de desem klaar is en je hem als rijsmiddel in deeg kan gebruiken.
Het duurt 7 - 10 dagen voordat de desem klaar is en je hem als rijsmiddel in deeg kan gebruiken.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Jay-R
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
- Contacteer:
Re: Even voorstellen -> Rémon
Inderdaad, mijn desem was pas echt goed na 10+ dagen.
Maar... lekker bezig!
Maar... lekker bezig!
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Even voorstellen -> Rémon
Welkom Rémon!
Ja dat klopt. Ik wilde je niet demotiveren met die drie dagen, maar dat kan echt niet. Meestal stort de activiteit dan in omdat het zaakje dan pas zuur wordt, denkt iedereen dat het mis gaat en na een weekje of zo begint het pas echt lekker op gang te komen met de juiste bacterien en gisten die WEL tegen een zuur milieu kunnen.
Veel plezier met bakken!
Wil
Ja dat klopt. Ik wilde je niet demotiveren met die drie dagen, maar dat kan echt niet. Meestal stort de activiteit dan in omdat het zaakje dan pas zuur wordt, denkt iedereen dat het mis gaat en na een weekje of zo begint het pas echt lekker op gang te komen met de juiste bacterien en gisten die WEL tegen een zuur milieu kunnen.
Veel plezier met bakken!
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- bakkerijremon
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 60
- Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11
Re: Even voorstellen -> Rémon
Bedankt voor alle reacties, alleen maar goed en positief want we zijn hier om te leren
Resultaten komen na verloop van tijd uiteraard in mijn 'draadje'.
Resultaten komen na verloop van tijd uiteraard in mijn 'draadje'.
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
- bakkerijremon
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 60
- Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11
Re: Even voorstellen -> Rémon
Het deeg dat ik had gemaakt gered met een lage hoeveelheid gist. Morgen dus toch nog mijn nieuwe steen testen haha. Hier gaat bij voorkeur niets de prullenbak in.
Bedankt voor de goede info allen!
Bedankt voor de goede info allen!
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Even voorstellen -> Rémon
Welkom Rémon!
Goede reddingsactie, smaakte het brood wel?
Goede reddingsactie, smaakte het brood wel?
- bakkerijremon
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 60
- Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11
Re: Even voorstellen -> Rémon
Het brood was heerlijk! De smaken hebben natuurlijk iets langer de tijd gehad om samen te komen, poolish maar dan anders
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
- bakkerijremon
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 60
- Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11
Re: Even voorstellen -> Rémon
Even een update aan degene wie gereageerd hebben. Mijn desem is goed levendig. Ik ben voor het voeden overgestapt naar een volkoren roggemeel van de lokale molen.
Hij ruikt heerlijk fruitig en 'bierachtig' van de gist. Hieronder het plaatje.
Hij ruikt heerlijk fruitig en 'bierachtig' van de gist. Hieronder het plaatje.
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
- Jay-R
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
- Contacteer:
Re: Even voorstellen -> Rémon
Lekker bezig!
Binnenkort aan de bak!
Wist je trouwens dat er een soort van desem DNA databank is.
Binnenkort aan de bak!
Wist je trouwens dat er een soort van desem DNA databank is.
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
- bakkerijremon
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 60
- Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11
Re: Even voorstellen -> Rémon
Wat bedoel je precies met een desem DNA databank Jay?
Edit: bedoel je deze? https://www.puratos.com/commitments/nex ... gh-library
Yesss, ik kan niet wachten! Gezien ik mijn desem moest verversen heb ik meteen maar een deegje gemaakt. Hij is al lekker actief want mijn broodjes zijn lekker aan t groeien (2 kleine busjes o.b.v. 335 gram meel). Ben toch al aardig aangestoken door de 'desemgriep'. En wat je aangaf is wel echt zo, gezien het allemaal op een trager pitje gaat kun je tussendoor nog lekker andere dingen doen.
Edit: bedoel je deze? https://www.puratos.com/commitments/nex ... gh-library
Yesss, ik kan niet wachten! Gezien ik mijn desem moest verversen heb ik meteen maar een deegje gemaakt. Hij is al lekker actief want mijn broodjes zijn lekker aan t groeien (2 kleine busjes o.b.v. 335 gram meel). Ben toch al aardig aangestoken door de 'desemgriep'. En wat je aangaf is wel echt zo, gezien het allemaal op een trager pitje gaat kun je tussendoor nog lekker andere dingen doen.
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
- Jay-R
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
- Contacteer:
Re: Even voorstellen -> Rémon
Ja die bedoel ik.
Mooi hè!
Ja gelukkig kan desem wat slechter klokkijken dan gist.
Had vanmorgen een mix van KAMUT, Einkorn en t65 die ik eergisteren was vergeten op het aanrecht, gebakken, weinig “ovenspring” maar smaak super lekker.
Dat is tevens het gevaar van dingen tussendoor doen, had die kleine naar school gebracht en bij thuiskomt niet meer aan het deeg gedacht. Geen stretch and folds gedaan, wel voorgevormd en gevormd.
Mooi hè!
Ja gelukkig kan desem wat slechter klokkijken dan gist.
Had vanmorgen een mix van KAMUT, Einkorn en t65 die ik eergisteren was vergeten op het aanrecht, gebakken, weinig “ovenspring” maar smaak super lekker.
Dat is tevens het gevaar van dingen tussendoor doen, had die kleine naar school gebracht en bij thuiskomt niet meer aan het deeg gedacht. Geen stretch and folds gedaan, wel voorgevormd en gevormd.
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
- bakkerijremon
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 60
- Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11
Re: Even voorstellen -> Rémon
Haha dat klopt inderdaad ja, een gevaar is het wel. Maar het fijne van de desem is toch wel echt dat je het volledig aan kunt passen naar je eigen agenda en er niet 3,5 uur achter elkaar voor uit hoeft te trekken en te 'plannen' (ondanks de eventuele vertraging van de koelkast). Of die stretch en folds nu netjes om de zoveel tijd gebeuren of dat er wat langer tussen zit, het maakt voor de thuisbakker niet veel uit volgens mij. Erg 'forgiving' die desem, geweldig product!
Mijn eerste desembroodjes staan trouwens in mijn 'baksels draadje )
Mijn eerste desembroodjes staan trouwens in mijn 'baksels draadje )
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
- Jay-R
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
- Contacteer:
Re: Even voorstellen -> Rémon
Precies!
Als iemand mij wel eens vraag hoe en wat met het bakken ed.
Zeg ik ook altijd, dit is mijn basis recept, pas het aan zoals het voor jou makkelijk is.
Desem kan niet klokkijken.
na het eerste rondje stretch and folds stap ik trouwens over naar de coil folds.
Als iemand mij wel eens vraag hoe en wat met het bakken ed.
Zeg ik ook altijd, dit is mijn basis recept, pas het aan zoals het voor jou makkelijk is.
Desem kan niet klokkijken.
na het eerste rondje stretch and folds stap ik trouwens over naar de coil folds.
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/
- bakkerijremon
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 60
- Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11
Re: Even voorstellen -> Rémon
Na een hele tijd weer terug van weggeweest. Vooral lekker actief op Facebook in de broodgroepen van Levine. Ik zal ook hier weer wat meer rondneuzen en proberen te ondersteunen bij vragen.
Gezellig!
Gezellig!
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
- bakkerijremon
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 60
- Lid geworden op: vr 25 sep 2020, 15:11
Re: Even voorstellen -> Rémon
Leuk om alle berichten terug te lezen van een jaar of 2 terug, hier is het toch allemaal begonnen.
Hobbybakker en broodblogger. Kneedmachine: BW SM5. Oven: Een mooie simpele IKEA MATTRADITION.
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon
-------
Voor de geïnteresseerde mijn blog/kennisbank: Bakkerij Rémon