Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Gebruikersavatar
Door Beppie
#63801
Ik ben Bep Debets en bak regelmatig brood. Vooral brood met zuurdesem. Houd het meeste van de Duitse grondsoorten. Hiervoor breng ik meel mee uit Duitsland. Hier heb ik het niet kunnen vinden al deze verschillende types meel.
Gebruikersavatar
Door papagena
#63802
Hallo Bep, fijn dat je er bent. Laat vooral eens zien wat je zoal bakt.
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#63807
Dag Bep, welkom op het forum.
Als je op zoek bent naar Duits meel heb je in Dld inderdaad wat meer keus, maar ook in NL kan je heel wat krijgen, bijvoorbeeld bij de Zuidmolen. Maar als je vlak bij Duitsland woont ben je daar waarschijnlijk voordeliger uit.
Tarwemeel is te krijgen in alle gangbare duitse varianten zoals 550, 812,1050 etc en voor Rogge geldt het zelfde. Alleen voor spelt is de keuze wat beperkter. Spelt 1050 is hier bijvoorbeeld lastig te vinden. En er zijn wat speciale graansoorten die in Dld wat makkelijker te krijgen zijn, maar ik neem ook elke keer braaf wat spullen uit NL mee als ik ga bakken met vrienden uit Duitsland.

Wil
Brood van Miepj

2,5 uur oven opwarmen is wel erg lang. Vraag me af[…]

El cheapo ovenvloer

Slim ook om die losse steen te gebruiken voor het […]

Brood van Gerrit

Een goed begin van een lekker weekend. [emoji106][[…]

Tom's pogingen

Geen tips voor de korst van de kaiserbroodjes? […]