Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
#59873
Goedemiddag allemaal,

Graag wil ik me even voorstellen op dit forum. Ik ben Sara Affannoso, half Italiaan - half Belg met een passie voor bakken. Omdat bakken, één van mijn hobby's is naast dansen, wilde ik in September starten met de opleiding bakker-banketbakker maar, bij gebrek aan voldoende inschrijvingen is deze niet doorgegaan. Ik heb de handboeken zelf aangeschaft en ben er wekelijks mee aan de slag voor zowel patisserie als brood en de ene week gaat dat al wat beter dan de andere.

Ik hoop hier een groep leuke mensen te leren kennen, veel te leren van jullie en na veel experimenten wie weet, jullie ook eens iets bij te brengen. Daar ik een passie voor Italië heb, hoop ik in de toekomst, ook veel Italiaanse broodjes te kunnen bakken ... en wie weet kan ik jullie hierin wel ooit een keer tips geven ....

Vele groetjes Sara
#59881
Ik ben het lekker op mijn eigen tempo aan het leren. Ik moet af en toe wat meer uitzoeken denk ik dan wanneer er een leraar is, die het allemaal uitlegt maar dan is het zeker zo leuk ... en gelukkig weet Google vaak raad ... maar het is zeer leuk om allemaal uit te proberen ...
#59882
Welkom Passion

Welke (van wie) cursus doe je (als ik vragen mag..)
Passion for Italy liked this
#59901
Hey Rik 59, het zijn twee boeken namelijk handboek voor de bakker en handboek voor de banketbakker. Ze zijn geschreven door een aantal bakkers en het leuke is dat mijn vroegere bakker Dominiek Boonen eraan heeft mee geschreven dus het is een beetje jeugdsentiment ... elke keer als ik aan het bakken ben zie ik mezelf met mijn mama en zusjes in zijn winkel en die van zijn ouders staan ... het is een aanrader ... goede uitleg van de technieken, de grondstoffen, de machines ...
#59902
Gracie Bella... :G :G

Heb je misschien ISBN nummers voor me.. kom met mijn vriend Google niet erg ver... :shy:

Ben jaloers op je afkomst... food zit in jou bloed...
Laatst gewijzigd door Anna op di 17 apr 2018, 14:54, 1 keer totaal gewijzigd. Reden: Direct voorgaande berichten hoef je niet te quoten
Passion for Italy liked this
#59917
Ciao tutti ,

Bedankt voor de enthousiaste verwelkoming. @ Rik 59, de nummers zijn voor het boek banketbakker ISBN 978 90 78715 72 6 en voor het boek bakker ISBN 978 90 78715 73 3 . Ik ben nog met de basistechnieken bezig maar, als deze boeken erdoor zijn, wil ik graag de boeken van Levine aanschaffen want, daar lees ik alleen maar positieve dingen over ... maar, beginnen bij het begin he en als ik wat ervaring heb, dan gaan we voor het echte werk ....

Ik moet me dit weekend eens even inlezen hoe Flickr werkt want, dan kan ik mijn eerste resultaten eens posten. Ben nog bezig met voeling krijgen met het deeg, de juiste deegtemperatuur verkrijgen ahv berekening en heb een aantal witte broden gebakken, dus veel ervaring heb ik nog niet ....

Ik hoop hier veel van jullie te kunnen leren en een leuke tijd te hebben met mensen met dezelfde passie !
Rik59 liked this

Ik begrijp uit de verhalen dat je minder gist moet[…]

Daar heb ik een tijd gelden een proefje mee gedaan[…]

Suiker vervangen

Dit is de link https://www.xandrabaktbrood.nl/pa[…]

De 'T' aanduidingen van onze Franse vrienden i[…]