Hoe anders is een hete luchtoven dan een gewone oven
Geplaatst: do 18 feb 2021, 23:14
Geachte forumleden,
Wij hebben zowel een hetelucht oven als een gewone oven. Ik bak veel uit de bakbijbel en daarin worden oven instellngen genoemd die gelden voor een gewone oven. Meestal opwarmen op 240 graden en als het brood erin zit nog eens ongeveer 30 min op 210 graden. Uiteraard wijkt het zo nu en dan even af. Als ik dezelfde instellingen gebruik in de heteluchtoven dan verbrandt het brood. Graag advies over hoe je de instellingen kunt aanpassen (temperatuur, tijdsduur etc). Dank voor de moeite, Rob
Wij hebben zowel een hetelucht oven als een gewone oven. Ik bak veel uit de bakbijbel en daarin worden oven instellngen genoemd die gelden voor een gewone oven. Meestal opwarmen op 240 graden en als het brood erin zit nog eens ongeveer 30 min op 210 graden. Uiteraard wijkt het zo nu en dan even af. Als ik dezelfde instellingen gebruik in de heteluchtoven dan verbrandt het brood. Graag advies over hoe je de instellingen kunt aanpassen (temperatuur, tijdsduur etc). Dank voor de moeite, Rob