Pagina 1 van 1

Royal Catering pizzaoven

Geplaatst: do 08 mar 2018, 21:28
door Rik59
Al enige tijd zie ik deze oven staan voor een zeer aantrekkelijke prijs van € 299,--:
https://www.expondo.nl/royal-catering-p ... bodem-1832

Te mooi om waar te zijn denkt mijn argwanende blik.. dus hier maar eens vragen wat denkt men van deze oven??
De moeite ofwel euro's waard??

Hier kunnen dacht ik ook wel wat broodjes in niet??
Afbeelding

Re: Ovenvraagje..

Geplaatst: vr 09 mar 2018, 08:46
door BakkerGerrit
De ovenruimte’s lijken mij aan de lage kant voor een busbroodje. 12-14 cm schat ik...... ;B

Re: Ovenvraagje..

Geplaatst: vr 09 mar 2018, 14:10
door Levinebaktbrood
Geen idee of het een goede oven is. Per steen kan je twee ovale niet al te grote vloerbroden kwijt (2 ronde broden past niet). De losse steen in mijn gewone oven is ook 40 cm breed. De hoogte tussen de bakvlakken zal wel voor een probleem kunnen zorgen denk ik.

Re: Ovenvraagje..

Geplaatst: za 10 mar 2018, 10:43
door Gebaxke
Ik heb eenzelfde oven van caterchef voor pizza, weliswaar maar 1 klep maar voor de rest hetzelfde.
Daar kun je naast pizza prima broodjes en platbrood in bakken. Kwalitatief goed spul, voor de horeca, dus wat minder mooi, maar wel goed.

Re: Ovenvraagje..

Geplaatst: za 10 mar 2018, 16:38
door Koos de bakker
De steen is 1.5 cm dik. Prima voor een enkele pizza. Maar niet geschikt om achter elkaar pizza's te bakken voor een grote groep. Hiervoor kan de steen te weinig warmte opslaan en koelt dan te ver af. Dan zal de steen steeds weer goed op temperatuur gestookt moeten worden. De ideale temperatuur voor pizza's is rond de 350 graden. Maar vanaf 300 graden is ook een goed resultaat mogelijk.

Re: Ovenvraagje..

Geplaatst: za 10 mar 2018, 17:36
door Gebaxke
Dat ben ik niet met je eens Koos. De temperatuur blijft prima hoog met deze oven. Heb er voor een demo meerdere malen 20-30 pizza's achter elkaar in gebakken met prima resultaat.
Ik durf het bijna niet te zeggen. Ik heb mijn steenoven in de tuin gesloopt nadat ik deze oven een tijdje gebruikt had.
Die steenoven was ook prima maar vond het te veel werk worden. En voor een pizza lover toch een goede vervanger. Maar eerlijk is eerlijk. Nothing beats the wood gestookte steenoven smaak/geur. :D voor een pizza.
Dus ik heb wat gemaakt. Ik rol een paar natte houtblokjes in dubbel aluminiumfolie. Dat rookt en geeft ook een lekker smaak en geurtje af.