Pagina 1 van 1

Busbrood in B20

Geplaatst: ma 31 okt 2016, 17:43
door apvangoud
Hallo!

Ik heb deze week geprobeerd busbrood in de B20 te bakken en dat gaat best oké alleen vind ik wel dat met name de zijkanten van m'n brood wat bleekjes blijven.

Als ik een bus gebruik van wat dunner materiaal, heb ik dit minder overigens dus zal ongetwijfeld met de warmtegeleiding.

Hebben jullie ervaring met busbrood in de Rofco?

Re: Busbrood in B20

Geplaatst: ma 31 okt 2016, 18:18
door Levinebaktbrood
Ik bak wekelijks busbrood in de Rofco.

Een donkere bakvorm geleidt de warmte beter, de zijkanten worden dan ook mooi bruin. In een licht gekleurde bakvorm blijven bij mij de zijkanten ook lichter, deze vormen gebruik ik bijv. voor rozijnen/krentenbrood omdat de korst daarvan sneller kleurt door de suiker in het deeg.

Re: Busbrood in B20

Geplaatst: ma 31 okt 2016, 20:49
door apvangoud
Dank je! Ik ga het vanavond meteen proberen!