Busbrood in B20

Over ovens in alle soorten en maten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
apvangoud
Deegkneder
Berichten: 121
Lid geworden op: zo 21 sep 2014, 10:18

Busbrood in B20

Bericht door apvangoud » ma 31 okt 2016, 17:43

Hallo!

Ik heb deze week geprobeerd busbrood in de B20 te bakken en dat gaat best oké alleen vind ik wel dat met name de zijkanten van m'n brood wat bleekjes blijven.

Als ik een bus gebruik van wat dunner materiaal, heb ik dit minder overigens dus zal ongetwijfeld met de warmtegeleiding.

Hebben jullie ervaring met busbrood in de Rofco?
Groeten,
Aart

Bear Teddy Varimixer - ATAG Stoomoven - Maxima 20 liter 2 snelheden spriaalkneder- Famag Grilletta 2-speed spiraalkneder - Maxima EPO XL 2 oven.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4891
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Busbrood in B20

Bericht door Levinebaktbrood » ma 31 okt 2016, 18:18

Ik bak wekelijks busbrood in de Rofco.

Een donkere bakvorm geleidt de warmte beter, de zijkanten worden dan ook mooi bruin. In een licht gekleurde bakvorm blijven bij mij de zijkanten ook lichter, deze vormen gebruik ik bijv. voor rozijnen/krentenbrood omdat de korst daarvan sneller kleurt door de suiker in het deeg.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
apvangoud
Deegkneder
Berichten: 121
Lid geworden op: zo 21 sep 2014, 10:18

Re: Busbrood in B20

Bericht door apvangoud » ma 31 okt 2016, 20:49

Dank je! Ik ga het vanavond meteen proberen!
Groeten,
Aart

Bear Teddy Varimixer - ATAG Stoomoven - Maxima 20 liter 2 snelheden spriaalkneder- Famag Grilletta 2-speed spiraalkneder - Maxima EPO XL 2 oven.

Plaats reactie