Bakken in B30
Geplaatst: ma 15 aug 2016, 10:34
Goedemorgen mede-bakkertjes,
Sinds gisteren ben ik de trotse bezitter van een tweedehands B30. Ik ben er zooooo blij mee. Gisterenavond al direct enkele broden in gebakken en dit lukte perfect.
Ik heb alleen een vraag en ik lijk zo niet het antwoord te vinden in de zee van informatie die er beschikbaar is. Ik vind het gemakkellijk om een veel dingen achter mekaar te maken. Dus eerst een resem broden, dan kleine broodjes, dan een pizza,... Maar ik begrijp niet goed hoe ik dan moet omgaan met de temperatuur. Want nu laat ik de oven opwarmen op 230°, ik zet mijn broden er in als hij goed opgewarmd is, na 8 minuten zet ik de temperatuur op 50° en laat het brood verder bakken. Tot daar geen probleem. Maar wat als ik daarna nog broodjes wil bakken? Moet ik dan eerst de temperatuur terug verhogen naar 230°? Of kan ik blijven verder bakken op de restwarmte?
Kan iemand mij hier even mee verder helpen?
Alvast super bedankt!
Sinds gisteren ben ik de trotse bezitter van een tweedehands B30. Ik ben er zooooo blij mee. Gisterenavond al direct enkele broden in gebakken en dit lukte perfect.
Ik heb alleen een vraag en ik lijk zo niet het antwoord te vinden in de zee van informatie die er beschikbaar is. Ik vind het gemakkellijk om een veel dingen achter mekaar te maken. Dus eerst een resem broden, dan kleine broodjes, dan een pizza,... Maar ik begrijp niet goed hoe ik dan moet omgaan met de temperatuur. Want nu laat ik de oven opwarmen op 230°, ik zet mijn broden er in als hij goed opgewarmd is, na 8 minuten zet ik de temperatuur op 50° en laat het brood verder bakken. Tot daar geen probleem. Maar wat als ik daarna nog broodjes wil bakken? Moet ik dan eerst de temperatuur terug verhogen naar 230°? Of kan ik blijven verder bakken op de restwarmte?
Kan iemand mij hier even mee verder helpen?
Alvast super bedankt!