Hallo,
Heeft iemand al eens pizza proberen te bakken in de Rofco?
Algemene tips?
Leg je die op dat bakpapier of kan dat eerst nog op bv een ijzeren ronde vorm?
In echte pizzeria's gaat dat ook gewoon op de steen, niet?
Bedankt!
Pizza
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Pizza
Ik heb regelmatig pizza gebakken in de Rofco. Doe het wel op bakpapier, zodat bij eventueel lekken, mn steen niet helemaal onder zit.
Van Micha toen het advies gehad, om de pizza in 2 keer te bakken. Heb het even niet meer helder waarom, volgens mij voor het vocht. We hebben in elk geval heerlijk zitten smullen van de pizza's.
Weet niet of je de gebruiksaanwijzing van de Rofco hebt, maar daar staat de werkwijze ook in.
Van Micha toen het advies gehad, om de pizza in 2 keer te bakken. Heb het even niet meer helder waarom, volgens mij voor het vocht. We hebben in elk geval heerlijk zitten smullen van de pizza's.
Weet niet of je de gebruiksaanwijzing van de Rofco hebt, maar daar staat de werkwijze ook in.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Pizza
Ik heb ook regelmatig pizza gebakken in de Rofco.
Wel een bakpapiertje eronder. Eigenlijk moet je de Rofco zo heet mogelijk verwarmen, dat is wel minder ideaal voor je bakpapier. Zonder bakpapier wordt het een knoeiboel.
Maar meestal bak ik mijn pizza's in de houtoven buiten... ook lekker, maar net ff wat meer werk. :G
Wil
Wel een bakpapiertje eronder. Eigenlijk moet je de Rofco zo heet mogelijk verwarmen, dat is wel minder ideaal voor je bakpapier. Zonder bakpapier wordt het een knoeiboel.
Maar meestal bak ik mijn pizza's in de houtoven buiten... ook lekker, maar net ff wat meer werk. :G
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl