Smeg?
- Itslein
- Deegroller
- Berichten: 314
- Lid geworden op: za 19 apr 2014, 23:26
Smeg?
Bakt hier iemand brood in een smeg-oven? Zo ja bevalt die goed? Ik zit eraan te denken een nieuw fornuis aan te schaffen omdat onze oven nu wel erg langzaam opwarmt en ik vind die brede Smeg-fornuizen wel heel erg mooi
Groetjes, Marjolein
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Smeg?
Heb er geen ervaring mee maar misschien hebje iets aan dit linkje?
Wat ik er 1-2-3 gelezen heb is dat het 5-pits fornuis in het midden een grote wokbrander heeft.
Daar hebben wij bewust niet voor gekozen want als je naast de wok (die meestal nogal groot is) een andere pan wil zetten heb je weinig ruimte over en passen grote pannen niet meer. Het zal misschien niet vaak voorkomen maar dat is de reden geweest dat wij de wokbrander aan de zijkant wilden hebben. Bij ons zit deze wokbrander links zodat in ieder geval de 2 meest rechtse gaspitten prima bruikbaar zijn met grote pannen.
Zie maar eens of je iets aan deze tip hebt of niet.
Ohja... dit ff ter info, wij hebben geen fornuis maar een Atag kookplaat (op gas) en een inbouw Siemens oven.
Groet, Han.
Wat ik er 1-2-3 gelezen heb is dat het 5-pits fornuis in het midden een grote wokbrander heeft.
Daar hebben wij bewust niet voor gekozen want als je naast de wok (die meestal nogal groot is) een andere pan wil zetten heb je weinig ruimte over en passen grote pannen niet meer. Het zal misschien niet vaak voorkomen maar dat is de reden geweest dat wij de wokbrander aan de zijkant wilden hebben. Bij ons zit deze wokbrander links zodat in ieder geval de 2 meest rechtse gaspitten prima bruikbaar zijn met grote pannen.
Zie maar eens of je iets aan deze tip hebt of niet.
Ohja... dit ff ter info, wij hebben geen fornuis maar een Atag kookplaat (op gas) en een inbouw Siemens oven.
Groet, Han.
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: Smeg?
Ik heb een Smeg van 90 cm met 5 gaspitten en electro-oven, waar ik heel tevreden over ben.
Voor de vloer/desembroden heb ik er een pizzatent bij gekocht van ca. 60 x 30 cm. Maar met een steen is de opwarmtijd ca. 1 ½ uur, zonder steen ca. 15/20 minuten.
De wokpit zit in het midden en er passen toch soeppannen op de andere pitten.
Voor de vloer/desembroden heb ik er een pizzatent bij gekocht van ca. 60 x 30 cm. Maar met een steen is de opwarmtijd ca. 1 ½ uur, zonder steen ca. 15/20 minuten.
De wokpit zit in het midden en er passen toch soeppannen op de andere pitten.
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Smeg?
Mijn ARISTON HOTPOINT fornuis waarmee ik ook uiterst tevreden over ben :2th: ...CJ-Petra schreef:Ik heb een Smeg van 90 cm met 5 gaspitten en electro-oven, waar ik heel tevreden over ben.
De wokpit zit in het midden en er passen toch soeppannen op de andere pitten.
...Heeft ook een breedte van 90 cm. Met dezelfde eigenschappen zoals Petra die ook omschrijft, met ook voldoende ruimte voor grote en kleine pannen en ook in het midden een wokpit met een grote en kleine brander die gezamenlijk of apart gebruikt kunnen worden.
De binnenmaat van de oven (met hete lucht en grill) is 56 cm. en de bakplaten worden op een rooster geplaatst.
Heb bij het eerste gebruik de oventemperatuur nagemeten met de kernthermometer en deze gaf op alle temperaturen zo'n +10 % aan.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Smeg?
Beste RobiW, welkom op het forum. Het is gebruikelijk dat nieuwe leden zich eerst even voorstellen in de daarvoor bestemde rubriek voordat ze vragen gaan stellen en/of reageren. Wil je dat alsnog doen?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Hans0166
- Deegkneder
- Berichten: 100
- Lid geworden op: vr 18 apr 2014, 14:17
- Locatie: Tholen
Re: Smeg?
hier ook een smeg, prima om brood mee te bakken.
Op lagere temperaturen ( onder 150) heb ik echter het idee dat de thermostaat behoorlijk afwijkt en de temp niet haalt.
Bij sommige gebakssoorten moet ik dan bijna de dubbele tijd nemen dan het recept voorschrijft.
Op lagere temperaturen ( onder 150) heb ik echter het idee dat de thermostaat behoorlijk afwijkt en de temp niet haalt.
Bij sommige gebakssoorten moet ik dan bijna de dubbele tijd nemen dan het recept voorschrijft.
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: Smeg?
Ik heb een 90 cm brede Smeg en de oventhermometer geeft dezelfde temperatuur aan als de oven doet. Ik gebruik hem inmiddels ruim 5 jaar met plezier. Enkele jaren geleden heb ik wel een Rofco gekocht, vooral omdat ik dan meer broden tegelijk kan bakken.
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560