Pagina 1 van 1

Smeg?

Geplaatst: di 10 jun 2014, 20:25
door Itslein
Bakt hier iemand brood in een smeg-oven? Zo ja bevalt die goed? Ik zit eraan te denken een nieuw fornuis aan te schaffen omdat onze oven nu wel erg langzaam opwarmt en ik vind die brede Smeg-fornuizen wel heel erg mooi :)

Re: Smeg?

Geplaatst: wo 11 jun 2014, 22:30
door TigerManZ
Heb er geen ervaring mee maar misschien hebje iets aan dit linkje?

Wat ik er 1-2-3 gelezen heb is dat het 5-pits fornuis in het midden een grote wokbrander heeft.
Daar hebben wij bewust niet voor gekozen want als je naast de wok (die meestal nogal groot is) een andere pan wil zetten heb je weinig ruimte over en passen grote pannen niet meer. Het zal misschien niet vaak voorkomen maar dat is de reden geweest dat wij de wokbrander aan de zijkant wilden hebben. Bij ons zit deze wokbrander links zodat in ieder geval de 2 meest rechtse gaspitten prima bruikbaar zijn met grote pannen.

Zie maar eens of je iets aan deze tip hebt of niet.
Ohja... dit ff ter info, wij hebben geen fornuis maar een Atag kookplaat (op gas) en een inbouw Siemens oven.


Groet, Han.

Re: Smeg?

Geplaatst: do 12 jun 2014, 10:41
door CJ-Petra
Ik heb een Smeg van 90 cm met 5 gaspitten en electro-oven, waar ik heel tevreden over ben.
Voor de vloer/desembroden heb ik er een pizzatent bij gekocht van ca. 60 x 30 cm. Maar met een steen is de opwarmtijd ca. 1 ½ uur, zonder steen ca. 15/20 minuten.
De wokpit zit in het midden en er passen toch soeppannen op de andere pitten.

Re: Smeg?

Geplaatst: do 12 jun 2014, 12:45
door Itslein
Bedankt voor jullie hulp en het linkje. We gaan rustig op zoek, er zijn zoveel types die allemaal net iets anders zijn! Wordt nog een heel gepuzzel :)

Re: Smeg?

Geplaatst: do 12 jun 2014, 22:08
door bakplaat
CJ-Petra schreef:Ik heb een Smeg van 90 cm met 5 gaspitten en electro-oven, waar ik heel tevreden over ben.
De wokpit zit in het midden en er passen toch soeppannen op de andere pitten.
Mijn ARISTON HOTPOINT fornuis waarmee ik ook uiterst tevreden over ben :2th: ...
Afbeelding...Heeft ook een breedte van 90 cm. Met dezelfde eigenschappen zoals Petra die ook omschrijft, met ook voldoende ruimte voor grote en kleine pannen en ook in het midden een wokpit met een grote en kleine brander die gezamenlijk of apart gebruikt kunnen worden.
De binnenmaat van de oven (met hete lucht en grill) is 56 cm. en de bakplaten worden op een rooster geplaatst.
Heb bij het eerste gebruik de oventemperatuur nagemeten met de kernthermometer en deze gaf op alle temperaturen zo'n +10 % aan.

Re: Smeg?

Geplaatst: di 23 aug 2016, 03:55
door RobiW
Mijn oog is ook gevallen op een 90 cm breed Smeg fornuis. Vraag me dan vooral af of deze de aangegeven maximale temperatuur bereikt, ik heb nu een gasoven in een fornuis die helaas voor mij niet warm genoeg wordt om goed brood te bakken.

Re: Smeg?

Geplaatst: di 23 aug 2016, 10:34
door Levinebaktbrood
Beste RobiW, welkom op het forum. Het is gebruikelijk dat nieuwe leden zich eerst even voorstellen in de daarvoor bestemde rubriek voordat ze vragen gaan stellen en/of reageren. Wil je dat alsnog doen?

Re: Smeg?

Geplaatst: di 23 aug 2016, 12:59
door Hans0166
hier ook een smeg, prima om brood mee te bakken.

Op lagere temperaturen ( onder 150) heb ik echter het idee dat de thermostaat behoorlijk afwijkt en de temp niet haalt.
Bij sommige gebakssoorten moet ik dan bijna de dubbele tijd nemen dan het recept voorschrijft.

Re: Smeg?

Geplaatst: di 23 aug 2016, 20:25
door CJ-Petra
Ik heb een 90 cm brede Smeg en de oventhermometer geeft dezelfde temperatuur aan als de oven doet. Ik gebruik hem inmiddels ruim 5 jaar met plezier. Enkele jaren geleden heb ik wel een Rofco gekocht, vooral omdat ik dan meer broden tegelijk kan bakken.