Vraag over keus kneedmachine

Voor alle vragen over planeetmengers, spiraalkneders en andere kneedapparatuur
Plaats reactie
Gebruikersavatar
KeesR
Deegroller
Berichten: 293
Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41

Vraag over keus kneedmachine

Bericht door KeesR »

De techniek om een goed 100% steengemalen vokorenbrood te bakken krijg ik steeds beter onder de knie.
Hier krijg ik de beste resultaten mee:
https://www.theperfectloaf.com/100-whol ... sourdough/
Er zijn veel stappen van weinig intensief kneden nodig. De glutenstructuur wordt gevormd door rust en niet door intensief kneden. Tot nu toe heb ik alles nog met de hand gedaan maar ik ben nu op zoek naar een kneedmachine voor weinig intensief kneden.
Wie weet welke ik dan moet kiezen?
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Vraag over keus kneedmachine

Bericht door Rik59 »

Bij zo'n mooi zakje meel hoort ook een mooie machine dus heeft onze meestertester daar een testje voor gedaan.
De resultaatjes hebben staan hier op volgorde: https://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl ... rtest.html
4 delen leesplezier... suc6 met de keus..

Een proces wat ik veel volg met weinig kneedwerk is deze : https://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl ... desem.html 10 minuutjes kneden..

Misschien moet je wel geen machine kopen als je zegt weinig te kneden.. een machine kneed al gauw teveel..
Een machine voor stretch en fold (waar jij over praat) moet nog gemaakt worden en de no kneadmachine kun je hier bij de moderator bestellen..
Maar ik denk dat het vetgedrukte toch wel een erg sterk argument is om te overwegen... 4 keer om het half uur opstaan om even de was.. ohh sorry het deeg te vouwen moet toch te doen zijn..
Ik doe het ook hoor.. (eenmaal per 2 weken) en dan strijk en stofzuig ik tussendoor nog even..

Mocht je toch voor een machine gaan dan zweer ik persoonlijk bij de Famag Grilleta IM 5 (helaas heb ik geen aandelen)
Afbeelding
Laatst gewijzigd door Anna op vr 16 mar 2018, 16:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Onzinnige tekst en dito smilies verwijderd.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Plaats reactie